Raamdecoratie voor een klassiek interieur

Als je denkt aan een klassiek interieur, dan denk je misschien snel aan een stijlvolle hotelkamer met een hoog plafond, ornamenten en mooie gordijnen tot op de grond. Kortom, een interieur dat luxe en elegantie uitstraalt. Symmetrie, antiek, ornamenten en donkere houtsoorten staan centraal. Hierbij hoort natuurlijk ook aansluitende raamdecoratie.

Raamdecoratie

Gordijnen

Gordijnen

Bij een klassiek interieur zijn (verduisterende) gordijnen vrijwel vanzelfsprekend. Kies voor een zware en donkere stof in een donkere kleur. Dit geeft een luxe sfeer die perfect past bij een klassiek interieur. Al onze gordijnen zijn van zeer hoge kwaliteit, waardoor ze niet alleen een luxe uitstraling hebben, maar ook nog eens duurzaam zijn.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn misschien niet de eerste soort raamdecoratie waar je aan denkt bij een klassiek interieur. Duo rolgordijnen zijn echter beschikbaar in een aantal kleuren met een luxe en elegante indruk. Een duo rolgordijn heeft een strakke lijn en past daardoor perfect in een klassiek modern interieur.

Rolgordijnen

Rolgordijnen

Een rolgordijn kan erg stijlvol zijn. Onze rolgordijnen zijn beschikbaar in een grote hoeveelheid kleuren, waardoor er altijd een rolgordijn is wat een luxe en elegante uitstraling heeft. Kies uit een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante variant om de ideale lichtinval in huis te bepalen.

Wat is een klassiek interieur?

Wat is een klassiek interieur?

Een klassiek interieur is, zoals de naam zegt, klassiek. Denk hierbij aan luxe en elegantie. In een klassiek interieur wordt veel gebruik gemaakt van luxe materialen, donkere houtsoorten, ornamenten, spiegels en kleden. Vaak worden dus luxe materialen zoals stof of hout gebruikt. Zwart, bruin, wit en pasteltinten liggen aan de basis van een klassiek interieur.

Inrichting

De luxe en elegantie komt ook voort uit de inrichting van een klassiek interieur. De meubelen stralen luxe, rijkdom en glamour uit. De meubelen zijn vaak ambachtelijk gemaakt en fraai afgewerkt. Kies bijvoorbeeld voor een chique fluwelen of velours bank, of ga voor een sprekende gouden of dieppaarse variant.

Naast meubelen is ook accessoires heel belangrijk in een klassiek interieur. Kies bijvoorbeeld voor mooie lijsten ronden kunst, antiek of kunstvoorwerpen zoals bronzen beelden. Helemaal klassiek is natuurlijk een grote kroonluchter boven de eettafel.

Om een klassiek interieur af te maken kies je voor een mooi tapijt of vloerkleed met daarop een mooi (Perzisch) motief. Als kers op de taart past natuurlijk een grote openhaard perfect in een klassiek interieur.

Inrichting
Kleuren

Kleuren

Een klassiek interieur draait helemaal om luxe en elegantie. Dit komt ook terug in de kleuren. Zo zien we veel diep-donkere kleuren zoals donkerrood (of bordeauxrood), dieppaars en donkerblauw. Daarnaast komen ook vaak goud, zilver, brons, zwart en crème veel terug in een klassiek interieur.

Materialen

Bij de materialen van een klassiek interieur is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit zijn. Daarom komt vaak hout, marmer, leer, goud, zilver en brons terug. Mocht je stoffen willen gebruiken, gebruik dan hoge kwaliteit stoffen in een daarbij passende luxe kleur. Kies bijvoorbeeld voor een houten visgraatvloer, een eettafel met marmeren blad, een leren bank en luxe bordeauxrode gordijnen.

Materialen