Raamdecoratie voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur is een interieur met veel ruwe materialen en grote objecten en is enorm populair. Een woning met een industrieel interieur is altijd erg uitgesproken en zeer flexibel. Je kan zelf een mooie invulling geven aan het interieur geven en zodoende een eigen twist geven aan jouw interieurstijl. Hierbij hoort natuurlijk ook bijpassende raamdecoratie. Daarmee helpen we je graag verder!
Raamdecoratie voor een industrieel interieur

Industriële raamdecoratie

Nu je praktisch je hele woonkamer opnieuw hebt ingericht, ontbreekt er nog één ding: het aanpassen van je raamdecoratie. Je zal je erover verbazen hoe sfeerbepalend dit is! Binnen industriële raamdecoratie heb je een hoop opties qua raamdecoratie.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Bij een industriële stijl horen grove en stoere materialen, dus ook aluminium jaloezieën. Kies bijvoorbeeld voor een matzwarte aluminium jaloezie, die past perfect in een industriële interieurstijl. Aluminium jaloezieën zijn tijdloos en passen dus ook in een groot aantal andere interieurstijlen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Een ander grof en stoer materiaal is natuurlijk hout. Daarom sluiten houten jaloezieën ook perfect aan in jouw industriële interieur. Kies voor een gladde variant voor een strakke uitstaling, of juist voor een houten jaloezie met een duidelijke houtnerf. Daarnaast kun je de houten jaloezieën uitrusten met ladderband om de jaloezie een stijlvol uiterlijk te geven.

Gordijnen

Gordijnen

Waar veel mensen voor jaloezieën kiezen in een industrieel interieur, zijn ook gordijnen een hele goede optie. Kies voor donkere gordijnen of andere gordijnen met een stoere en robuuste uitstraling.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ook een goede keuze in een industrieel interieur. Kies voor een grove en stoere stof om het vouwgordijn perfect te laten integreren in jouw industriële interieur.

Inrichting

Inrichting

Het meubilair van een industrieel interieur bestaat vaak uit grove objecten met blootgestelde grondstoffen. Denk dus aan houten of metalen meubelen of een werkbank als tafel. De inrichting is vaak eenvoudig, functioneel en doet soms aan een fabriek denken. Zo zijn hangende (gloei)lampen ook veelvoorkomend in een industrieel interieur.

Naast het meubilair zien we grondstoffen ook terug in andere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan betonnen vloeren en blootgestelde bakstenen muren.

Kleuren

Er worden veel grondstoffen gebruikt bij een industrieel interieur. Gevolg hiervan is dat ook deze kleuren veel voorkomen. Denk aan verweerd grijs, houtkleuren of koper/zilver van oude metalen. Kortom, donkere kleuren hebben in een industrieel interieur de overhand. Met deze kleurencombinatie wordt een rauwe en stoere uitstraling gerealiseerd die enorm stijlvol is.

Kleuren
Materialen

Materialen

De industriële interieurstijl komt voort uit het ombouwen van fabrieken naar huizen. Hierbij blijven vaak materialen van de fabriek achter, zoals ruwe metalen en grote objecten. Veel ruwe grondstoffen en materialen dus. Je zal dus veel beton, staal en andere metalen tegenkomen. Om deze reden wordt er vaak gekozen voor aluminium jaloezieën in deze interieurstijl.

Naast metalen zien we ook vaak houtsoorten in een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan een massief houten tafel of misschien wel houten jaloezieën om een houten look toe te voegen aan het interieur. In een industrieel interieur zien we vaak contrasten. Combineer bijvoorbeeld hout met een donkere kleur, zoals een zwarte aluminium jaloezie.