Raamdecoratie voor een deur

Als je op zoek bent voor raamdecoratie voor een deur dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Is het voor de voordeur of voor de openslaande deur(en) naar de tuin? Wij helpen je bij het kiezen uit de verschillende mogelijkheden zodat je ook voor jouw deur de ideale raamdecoratie kunt hangen die een verrijking is voor jouw interieur.

Rolgordijnen

Rolgordijnen

  • Sfeervolle lichtinval
  • Op maat gemaakt
  • Levering met spandraden is mogelijk
Plisségordijnen

Plisségordijnen

  • Isolerende werking
  • Bepaal de mate van lichtinval
  • Levering met spandraden (ingespannen) is mogelijk
Jaloezieën

Jaloezieën

  • Verschillende materialen: hout, aluminium en pvc
  • Met en zonder ladderband
  • Bepaal zelf de lichtinval

Verschillende soorten deuren

Voordeur

Voordeur

De voordeur is de entree van het huis en deze geeft dan ook de eerste indruk van het interieur en uitstraling van de woning. Daarom is het dan ook belangrijk om direct het juiste signaal af te geven en mooie raamdecoratie voor jouw voordeur te hangen.

Een voordeur bestaat in veel verschillende afmetingen. Het kan lastig zijn om daar de juiste raamdecoratie voor te vinden. De op maat producten van ilumio zijn hier een mooie oplossing voor. Zo heb je raamdecoratie die perfect voor jouw deur past.

Openslaande tuindeur(en)

Openslaande tuindeur(en)

Veel huizen zijn aan de tuinkant voorzien van een of meerdere openslaande deuren. Hierdoor breng je buiten naar binnen, wat een mooie toevoeging aan het interieur van de woning kan zijn. Toch wil je deze deurramen ook kunnen verduisteren of het licht kunnen filteren. Hierbij komt raamdecoratie voor een deur mooi uit.

Naast dat deze functioneel is, brengt raamdecoratie ook nog eens sfeer en is het een toevoeging aan het interieur. Daarom hebben wij ook voor openslaande deuren geschikte raamdecoratie. Met  raambekleding voor openslaande deuren breng je je interieur echt tot leven en voeg je mooi sfeer toe. Met je raambekleding voor openslaande deuren laat je je interieur veel meer leven en voeg je echt sfeer toe. 

Waar je op moet letten: praktische tips

Deuren worden intensiever gebruikt dan ramen. Raamdecoratie op een deur heeft daarom een belangrijke functie. De raamdecoratie moet het licht filteren of zelfs verduisteren, zodat je meer privacy hebt. Hiernaast is de raamdecoratie een mooie toevoeging aan je interieur. Bij het plaatsen van de raamdecoratie is het belangrijkste hoe je deze plaatst: monteer je de raamdecoratie op de deur zelf, of op het kozijn?

Als je de raamdecoratie op de deur zelf plaatst dan kun je het beste kiezen voor een product met spandraden. Door de spandraden blijft de raamdecoratie altijd dichtbij de deur en hangt de onderkant niet los. Hierdoor zal deze dus ook niet snel gaan klapperen als de deur open staat en het een beetje waait.

Let er ook op dat raamdecoratie niet bestendig is tegen regen. Als je deur naar buiten draait en de raamdecoratie op de deur gemonteerd is, dan kan dit nat worden. Dat is niet ideaal. Dan kun je misschien beter kiezen voor montage op het kozijn.

Let ook goed op de deurklink. Raamdecoratie kan hiervoor hangen, misschien doe je de deur alleen open als de raamdecoratie naar boven is of wellicht past de deurklink precies door de lamellen heen. Houd hier rekening mee bij het opgeven van de maten.

Hoe kun je je raambekleding op de deur bevestigen?

Ben je benieuwd naar hoe je raamdecoratie zoals een jaloezie of rolgordijn kunt bevestigen? Dan verwijzen we je graag door naar de pagina waar je alles kunt vinden over het monteren van je raamdecoratie.

Rolgordijn of duo rolgordijn voor een deur

Rolgordijn of duo rolgordijn voor een deur

Een rolgordijn of duo rolgordijn voor een deur kun je plaatsen op de deur zelf of op het kozijn (dus op de muur). Indien je het rolgordijn op de deur wilt plaatsen dan raden we je aan om spandraden bij het (duo) rolgordijn te bestellen. Zodoende blijft het rolgordijn als het ware aan de deur geplakt en gaat deze niet klapperen als de deur open staat.

We hebben een ruim aanbod aan (duo) rolgordijnen. Bij de rolgordijnen kun je kiezen voor transparante, lichtdoorlatende of verduisterende varianten in veel verschillende kleuren en materialen. Bij de duo rolgordijnen kun je door de transparante en niet-transparante banen zelf bepalen hoeveel privacy en lichtinval je hebt. Onze rolgordijnen en duo rolgordijnen worden op maat gemaakt. Zodoende heb je maar één (duo) rolgordijn nodig die perfect voor de deur past.

Plisségordijn voor een deur

Een plisségordijn kan een ideale uitkomst zijn voor plaatsing op een deur. Het systeem is namelijk klein en licht, waardoor het weinig gewicht aan de deur toevoegt. Hiernaast kun je een plisségordijn aanschaffen met een top down bottom up systeem. Hierdoor kun je zelf bepalen welk deel van de deur bedekt is. Hierbij komt ook nog dat je een plisségordijn met spandraden kunt kiezen. Dit wordt ook wel de ingespannen variant genoemd. Bij een ingespannen plisségordijn blijft het plisségordijn tegen de deur blijft zitten, ook als deze open staat.

Een plisségordijn heeft door de honingraatstructuur een isolerende factor en is beschikbaar in diverse transparanties en kleuren. Hiernaast worden onze plisségordijnen op maat gemaakt. Er is dus altijd een plisségordijn dat perfect aansluit op jouw wensen en maten.

Plisségordijn voor een deur
Jaloezieën voor een deur

Jaloezieën voor een deur

Een jaloezie is misschien niet direct de raamdecoratie die je zal bedenken voor een deur, maar het is wel mogelijk. Jaloezieën zijn tijdloze raambekleding en passen in vrijwel ieder interieur. Je kunt kiezen voor hout, pvc en aluminium jaloezieën. Uiteraard in verschillende kleuren en ieder materiaal heeft zo z’n eigen eigenschappen. Je kunt de lamellen van een jaloezie kantelen om zodoende zelf de lichtinval en hoeveelheid privacy in een ruimte te bepalen.

Een jaloezie kun je niet monteren op de deur zelf, maar uiteraard wel op de deurpost. Hier vallen de lamellen van de jaloezie voor de deurklink. Het is van tevoren lastig te zeggen of de deurklink precies tussen de lamellen door valt of dat er een lamel precies voor zit. Als je de deur zelden opendoet heb je hier natuurlijk weinig last van.

Gordijnen voor de voordeur

Gordijnen worden zelden op een deur gemonteerd, maar vaker op de muur of op het plafond rondom de deur. Zodoende kan je de deur volledig afdekken met het gordijn door het gordijn makkelijk ervoor te schuiven. Onze gordijnen zijn beschikbaar in verschillende stoffen, transparanties en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een verduisterend (ook wel overgordijn genoemd), inbetween of transparant gordijn. Zodoende kan een gordijn een sfeermaker zijn die in iedere situatie toe te passen is.

Een bijkomend voordeel van een voordeur gordijn is dat deze een isolerende werking kan hebben. Isolerende gordijnen kunnen er voor zorgen dat de tocht die eventueel bij de deur vandaan komt gecompenseerd wordt. Gordijnen kunnen heel goed gecombineerd worden met andere soorten raamdecoratie. Doordat het gordijn op maat wordt gemaakt past deze perfect voor de deur en eventuele ramen hiernaast. Daarnaast is een gordijn gemakkelijk opzij te schuiven, dit is ideaal voor als de deur regelmatig gebruikt wordt. Kortom, een gordijn kan een mooie uitkomst zijn als raamdecoratie voor een deur.

Gordijnen voor de voordeur
Vouwgordijnen voor een deur

Vouwgordijnen voor een deur

Een voordeel van vouwgordijnen is dat ze, behalve op het kozen ook op de deur gemonteerd kunnen worden. Een vouwgordijn geeft een warme en romantische sfeer en is beschikbaar in verschillende transparanties en stoffen. Zo is er altijd een vouwgordijn die een toevoeging is aan jouw interieurstijl. Al onze vouwgordijnen worden op maat gemaakt, waardoor hij perfect past voor of op de deur.