Raamdecoratie voor een botanisch interieur

Een botanisch interieur is een trend die de afgelopen jaren ontstaan is en draait maar om één ding: planten! Bij een botanisch interieur haal je de natuur in huis met planten, groentinten en natuurlijke patronen. Je kunt je dus helemaal uitleven in de tuinwinkel en een mooie selectie aan planten uitzoeken. Heb je niet zulke groene vingers, geen zorgen! Voor iedereen is een botanisch interieur mogelijk.

Wat is een botanisch interieur?

Wat is een botanisch interieur?

Bij een botanisch interieur denk je natuurlijk meteen aan planten en een natuurlijke sfeer. Botanisch wonen is een trend die eind 2015 is ontstaan en is de laatste jaren snel gegroeid. In een botanisch interieur haal je de natuur naar binnen en breng je zodoende sfeer in de ruimte. Kies voor kleine planten of juist voor grote, zo lang het interieur maar groen is!

Naast planten kun je andere natuurlijke elementen toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor botanische prints en posters of behang met een natuurlijk motief.

Inrichting

De inrichting van een botanisch interieur bestaat uit groen en dus veel planten. Van klein tot groot en van cactussen tot vetplantjes en palmtakken: een botanisch interieur brengt de natuur naar binnen.

In een botanisch interieur heb je veel vrijheid qua inrichting. Zo past iedere plant wel in deze interieurstijl. Je kunt kiezen voor een oase van tropische kamerplanten, een verzameling cactussen en vetplanten of voor grotere planten zoals een boom die je in een pot kunt zetten. Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw botanische interieur te laten slagen!

Als je niet zo’n held bent in het onderhouden van planten dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor nep planten. Deze lijken net echt en hebben helemaal geen onderhoud nodig. Prijzen kunnen nogal verschillen dus let erop dat je niet te veel betaald voor een plastic plant.

Naast planten kun je botanische elementen toevoegen door bijvoorbeeld te kiezen voor botanische posters en prints. Dit brengt je muur helemaal tot leven en door de ruime keuze is er altijd wel een poster of print die in jouw smaak valt.

Inrichting
Kleuren

Kleuren

Een botanisch interieur kenmerkt zich door planten en dus zien we veel groen en aardetinten terug in deze interieurstijl. Denk hierbij aan kleuren zoals bruin, zwart en grijs. Dit zijn kleuren die mooi combineren bij het groen van de planten. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een (donker)groene muur, wat zorgt voor een warme sfeer in huis. Naast deze kleuren worden vaak tropische prints toegevoegd aan deze interieurstijl. Kies bijvoorbeeld voor een behang in junglestijl of juist accenten door middel van posters.

Materialen

De materialen in een botanisch interieur zijn vaak natuurlijk van oorsprong. Denk aan gevlochten rotan, bamboe en hout. Zo lang de materialen maar duurzaam zijn. Kies bijvoorbeeld voor een eettafel gemaakt van oude pallets, een rieten lamp of een rotanstoel.

Materialen
Raamdecoratie

Raamdecoratie

Het ligt voor de hand om ook de raamdecoratie te kiezen in een groene kleur of in aardetinten. Vaak wordt in een botanisch interieur gekozen voor houten jaloezieën of pvc jaloezieën met houtnerf, vanwege de natuurlijke uitstraling.

Je wilt niet overdrijven en je hele interieur groen hebben. Daarom is het belangrijk dat je een goede balans vindt. Je kunt ook kiezen voor raamdecoratie met een moderne twist. Bijvoorbeeld een mooi rolgordijn in een neutrale kleur zoals wit of zwart.