Raamdecoratie voor een bohemien interieur

Een bohemien interieur is een interieur met zeer veel verschillende invloeden. Vaak ontstaat een bohemien interieur door souvenirs en invloeden van exotische reizen en bijzondere vondsten. Ieder item heeft wel een bijzonder verhaal. Je kunt ook zeer veel kleuren, patronen en stijlen mixen. Hierbij hoort natuurlijk mooie raamdecoratie!

Wat is een bohemien interieur?

Een bohemien interieur is een interieur met veel verschillende invloeden. Deze interieurstijl draait om veel aankleding, felle kleuren, drukke prints en glimmende spullen. Denk bijvoorbeeld aan prints met een Marokkaanse of Oosterse tint en felle en ongewone kleurencombinaties zoals bij specerijen.

Een bohemien interieur straalt vaak een vakantiegevoel uit. Denk bijvoorbeeld uit de soeks van Marokko, intense kleuren die doen denken aan India, stoffen uit Midden-Amerika en kleine accessoires van de rommelmarkt in Frankrijk.

Wat is een bohemien interieur?
Inrichting

Inrichting

In een bohemien interieurstijl zien we vaak vintage meubels en een flinke variatie aan meubelstijlen. Je hebt hier vrije keuze in, zolang het maar een bonte collectie is. Denk naast de meubels aan veel accessoires: dat beeldje uit China, de surfplank uit Frankrijk en misschien een Oosters muziekinstrument. Vaak vind je dit soort spullen bij een kringloopwinkel. De finishing touch voeg je toe met wat gouden of zilveren elementen, om wat glitter en glamour toe te voegen.

Naast meubels en accessoires zijn planten ideaal voor een bohemien interieurstijl. Kies bijvoorbeeld voor een variatie aan kamerplanten, zoals cactussen. Je kunt zelfs kiezen voor een kamerboom, als je echt voor iets opvallends wilt gaan. Een mix van verschillende platen zorgt voor een levendige sfeer.

Kies ook voor een (of meerdere) mooie kleden. Je kunt meerdere kleden en kleuren kleden combineren. Zachte stoffen doen het sowieso goed in een bohemien interieur.

Kleuren

Veel kleuren en kleurencombinaties zijn mogelijk ik een bohemien interieur. Denk aan drukke en kleurrijke prints in alle varianten. Kies dus niet voor een zwart-wit tapijt, maar voor een Azteek tapijt voor een optimale sfeer. Je kunt kiezen voor een neutrale basiskleur en daarbij groene accenten. Je zou kunnen kiezen voor planten, maar ook accessoires met tropische prints kunnen een mooie toevoeging zijn.

Kies bijvoorbeeld voor felle kleuren als turquoise of roze en combineer dit met diepe en intense kleuren zoals donkergroen. Hierbij kan je nog aardse kleuren zoals beige, roest of zandkleuren toevoegen. Als kers op de taart kun je nog gouden of zilveren elementen toevoegen, die eigenlijk niet mogen ontbreken in een bohemien interieur.

Kleuren
Materialen

Materialen

In een bohemien interieur kies je voor een verzameling van meubels, stoffen en materialen. Vaak wordt er gekozen voor zachte stoffen zoals een tapijt op de grond (of de muur) en veel planten. Qua materialen kun je kiezen voor rotan, riet of hout. Het maakt er hierbij niet bij uit of het er doorleefd uitziet, dat draagt alleen maar bij aan het karakter van jouw interieur.

Raamdecoratie

Aangezien je raamdecoratie beter niet in een kringloopwinkel wilt kopen en gewoon fijn op maat voor je raam wilt hebben, kun je het beste nieuwe raamdecoratie bestellen. Als je al bent begonnen met het creëren van een bohemien interieur dan kun je kijken welke kleur er nog ontbreekt in het interieur. Kies bijvoorbeeld voor een groen rolgordijn of mooie houten jaloezieën voor een luxe toevoeging aan het interieur.

Raamdecoratie