Raamdecoratie voor je woonkamer

Binnenzonwering kiezen voor je woonkamer is iets waarbij je zorgvuldig te werk wilt gaan. Waarschijnlijk is de woonkamer de plek waar je de meeste van je tijd in doorbrengt in huis. De woonkamer is een ruimte waar je tot rust komt na een dag werken, vrienden en/of familie ontvangt en lekker een film kijkt op de bank. Welke activiteit voor jou ook het meeste van toepassing is, je wilt dat je raamdecoratie hier perfect op aansluit.

Praktische en stijlvolle raamdecoratie

Onbewust is de stijl van je interieur een reflectie van je persoonlijkheid, zeker in het geval van de woonkamer. Het is een manier om jezelf te laten zien aan de buitenwereld. Andersom kijken anderen via jouw raam naar binnen. Het is één van de eerste dingen die anderen van jouw interieur zien. Des te reden meer om er voor te zorgen dat dit aansluit bij de rest van de stijl in je woonkamer.

Praktische voordelen van raamdecoratie

Praktische voordelen van raamdecoratie

Binnenzonwering draagt bij aan wooncomfort en woongemak. Voorkom hinderlijke reflectie op je tv-scherm en houd de warmte en koude buiten voor een optimaal klimaat.

 

Rolgordijnen en plisségordijnen zijn beschikbaar in stoffen die speciaal ontwikkelt zijn met isolerende en warmtewerende eigenschappen. De screen rolgordijnen, ook wel bekend als M1 rolgordijnen, houden niet alleen de warmte en hitte buiten, ze zijn ook nog eens vlamvertragend.

Kies je eigen stijl

Kies je eigen stijl

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je interieurstijl. Mooie raamdecoratie kleed je raam figuurlijk aan draagt bij aan de sfeer in je woonkamer. Of je nu kiest voor duo rolgordijnen, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën of vouwgordijnen, ze zijn beschikbaar in materiaalsoorten en kleuren die passen bij jouw eigen stijl.

 

Wil je een tijdloze en moderne sfeer creëren, dan is een wit rolgordijn of wit vouwgordijn altijd een goede keuze. De strakke vorm en frisse uitstraling gaat jarenlang mee.

 

Is jouw woonkamer helemaal in de robuuste industriële stijl? Kies dan voor stoere houten of aluminium jaloezieën. Ga voor een donkere kleur als antraciet of zwart om deze urban look compleet te maken. Zeker wanneer je deze uit laat rusten met brede lamellen en ladderband is dit een eyecatcher in je interieur.

 

Durf jij een uitgesproken kleur toe te voegen aan je woonkamer? Een plisségordijn of rolgordijn is een perfect meubelstuk om als kleuraccent te gebruiken. Mooie pasteltinten passen heel goed als je een Scandinavisch interieur hebt. Bekijk eens dit pastelgroene of pastelblauwe rolgordijn en je ziet dat het de Scandinavische stijl helemaal compleet maakt.

De revolutionaire duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen bieden de voordelen van een rolgordijn en horizontale jaloezie in één. Op het eerste gezicht heeft het duo rolgordijn veel weg van een normaal rolgordijn. Echter bestaat het duo rolgordijn niet uit één laag stof, maar uit twee lagen die langs elkaar heen bewegen. Wanneer je het duo rolgordijn bedient dan bewegen de horizontale banen stof langs elkaar waardoor je de perfecte mate van lichtinval kunt bepalen.

 

Het duo rolgordijn kan je kiezen in natuurlijke kleuren als wit, beige, bruin, grijs en zwart. Voor de woonkamer kan je waarschijnlijk het beste kiezen voor een lichtdoorlatende stof. Zo filter je hinderlijke lichtinval bij felle zon, en creëer je een aangename atmosfeer.

 

Waarom dit type rolgordijn nog meer geschikt is om in de woonkamer op te hangen? De horizontale banen zorgen er ook voor dat je de juiste mate van privacy kunt bepalen. Zo heb je geen last van voorbijgangers die door je raam naar binnen kijken.

 

Wil je weten welke raamdecoratie er nog meer geschikt is om pottenkijkers buiten te houden? Bekijk dan onze pagina over raamdecoratie voor meer privacy.

Jaloezieën

De sfeer in je woonkamer wordt onder andere bepaald door de materialen die je gebruikt. Kies voor houten jaloezieën voor een warme en stoere touch en juist voor aluminium als je een moderne en strakke sfeer wilt creëren. Het fijne van een jaloezie is dat deze bestaat uit lamellen die je kunt kantelen. Zo bepaal je eenvoudige de juiste mate van lichtinval en privacy.

Monteren zonder boren

Veel kozijnen in de woonkamer zijn gemaakt van pvc of de zogeheten draai- kiepramen. Wanneer je binnenzonwering wilt plaatsen voor deze ramen dan wil je liever niet boren in het kozijn. Kies in dit geval voor de extra klemsteunen. De perfecte oplossing voor dit type raam. Klik op de onderstaande button voor meer informatie over raamdecoratie zonder boren

Bekijk onze top 8

Benieuwd naar welke raamdecoratie wij zouden uitkiezen voor de woonkamer? Bekijk onze top 8 door op de onderstaande button te klikken!