Raamdecoratie voor de keuken

De meeste van ons brengen veel tijd door in de keuken. Het is daarom belangrijk dat je raamdecoratie aansluit op jouw wensen, maar ook op de eigenschappen van je keuken. Is je keuken open, gesloten, grenst hij aan de weg of aan de tuin? Allerlei aspecten die de keuze van raamdecoratie in de keuken kunnen beïnvloeden.

Style your view!

Wil je een gezellige en warme sfeer in de keuken creëren? Wij hebben talloze opties om je keukenraam aan te kleden. Veel van onze stoffen en materialen zijn vochtbestendig en dus ideaal voor de keuken. Daardoor zijn ze ook gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een vlek op je raambekleding.

Raamdecoratie voor de keuken
Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten?

Wanneer je raamdecoratie wilt aanschaffen voor in de keuken, moet je goed letten op waar je raamdecoratie komt te hangen. Als je deze dicht bij een fornuis of gootsteen plaatst, dan is het belangrijk dat de raamdecoratie vuil- en vochtbestendig is. Heb je een (kleine) gesloten keuken, let er dan op dat de condens van het koken zich in de raambekleding kan trekken. Ook dan is het verstandig om vochtbestendige raamdecoratie te kiezen.

Bij een open keuken heb je hier minder last van en hoef je hier dus minder op te letten. Ook is het handig om te kijken waar het raam zich bevindt. Grenst je raam aan de straatkant? Dan wil je waarschijnlijk zelf de mate van privacy kunnen bepalen.

Waar het raam zich ook bevindt, de raamdecoratie waar je uiteindelijk voor kiest moet natuurlijk een mooie toevoeging zijn aan het interieur van jouw keuken!

Vochtbestendige aluminium jaloezieën voor in de keuken

Vochtbestendige aluminium jaloezieën kunnen wel de perfecte raamdecoratie voor in de keuken genoemd worden. Naast dat ze een mooie toevoeging zijn aan het interieur, hebben ze ook praktische eigenschappen. Zo zijn onze vochtbestendige aluminium jaloezieën niet alleen bestand tegen vocht, maar ook tegen vuil en vet. Hierdoor zijn ze eenvoudig schoon te maken.

Een ander groot voordeel van aluminium jaloezieën is dat je zelf de lichtinval en de privacy kan bepalen door de lamellen te kantelen. Zo kun jij ongestoord je drie sterren gerecht bereiden zonder begluurd te worden door voorbijgangers. De lamellen van onze aluminium jaloezieën zijn beschikbaar in 25mm en 50mm. De 25mm lamellen zijn perfect voor smalle vensterbanken. De lamellen staan dichter op elkaar wat zorgt voor minder doorkijk. De 50mm lamellen, daarentegen, bieden je meer zicht op je omgeving en creëren een luchtigere uitstraling.

Vochtbestendige aluminium jaloezieën voor in de keuken
Duo rolgordijnen in de keuken

Duo rolgordijnen in de keuken

Duo rolgordijnen zien we steeds vaker terug in de keuken. Met een duo rolgordijn bepaal je, net zoals bij jaloezieën, zelf de lichtinval en privacy in een ruimte. Een duo rolgordijn bestaat uit een dubbelgevouwen stof die uit transparante en lichtdoorlatende banen bestaat. Deze banen kun je door het bedieningsmechanisme achter elkaar plaatsen. Hierdoor kun je het duo rolgordijn zo positioneren dat deze geheel lichtdoorlatend is en creëer je een gefilterde lichtinval. Zo kun je optimaal genieten van volledige privacy tijdens het koken.

Een duo rolgordijn is gemaakt van 100% polyester en is helaas niet vochtbestendig. Kies daarom alleen voor een duo rolgordijn wanneer je een open keuken hebt of wanneer het raam zich niet dicht bij het fornuis bevindt.

Een rolgordijn voor het keukenraam

Het grote voordeel van rolgordijnen is dat ze beschikbaar zijn in talloze kleuren in verschillende transparanties. Vooral de vochtbestendige rolgordijnen zijn optimaal voor in de keuken. Je kunt deze namelijk gemakkelijk reinigen met een vochtige doek. Rolgordijnen zijn perfect om een vleugje kleur toe te voegen aan een ruimte. Wil je rolgordijn dat een gefilterde lichtinval en zoveel mogelijk privacy biedt? Kijk dan bij onze collectie vochtbestendige lichtdoorlatende rolgordijnen.

Een rolgordijn voor het keukenraam
Plisségordijnen in de keuken

Plisségordijnen in de keuken

Plisségordijnen zijn een mooie toevoeging aan een interieur, maar ze zijn ook functioneel: ze zijn beschikbaar in vochtbestendige stoffen. Zo kan je koken zonder dat je je druk hoeft te maken over spatvlekken in je raamdecoratie. Hiernaast hebben plisségordijnen een isolerende functie. Dit draagt bij aan een aangename temperatuur in je keuken.

Dankzij de top-down bottom-up configuratie kun je het plisségordijn op en neer trekken en positioneren zodat deze perfect naar wens is. Zo heb je altijd precies de hoeveelheid privacy en lichtinval die je wilt. Onze plisségordijnen zijn beschikbaar in een groot aantal kleuren en varianten. Hiernaast zijn al onze plisségordijnen op maat gemaakt. Jouw nieuwe plisségordijn sluit dus niet alleen perfect aan bij jouw interieur, het is ook nog eens perfect op maat gemaakt voor jouw raam.

Jaloezieën in de keuken

Pvc jaloezieën in de keuken

Wanneer je een dichte keuken hebt en het raam zich dicht bij het fornuis bevindt, zijn houten jaloezieën niet handig. Deze zijn namelijk niet bestand tegen vocht. Toch op zoek naar raambekleding met de look van houten jaloezieën? Dan is de pvc jaloezie een perfect alternatief. Pvc jaloezieën zijn erg geschikt voor in de keuken: ze zijn vochtbestendig, makkelijk schoon te maken en hebben een veelzijdige bediening. Daarnaast vindt je in onze collectie ook nog eens pvc jaloezieën met een houtnerf, de perfecte lookalike van een houten jaloezie!

Houten jaloezieën in de keuken

Houten jaloezieën zijn uniek, warm en modern. Echter zijn ze niet altijd even handig in een vochtige ruimte. De houten lamellen kunnen namelijk kromtrekken door vocht. Heb je een open keuken waarbij het raam zich niet dicht bij het fornuis bevindt? Dan kun je uiteraard wel gaan voor een prachtige houten jaloezie. Ook met de houten jaloezie kun je eenvoudig de lichtinval en daarmee ook de privacy in de keuken bepalen. Een ware toevoeging in je interieur dus!

Jaloezieën in de keuken
Gordijnen in de keuken

Gordijnen in de keuken

De keuken is een ruimte waar je vaak geconfronteerd wordt met vocht en vet. Dit is een element waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de decoratie van de ramen voor de keuken. Let er dus bij het kopen van een gordijn voor de keuken op dat deze eenvoudig schoon te maken is.

Een mooi gordijn kan een echte aanwinst zijn in een keuken met grote ramen of openslaande deuren. In deze gevallen zorgen de gordijnen in de keuken voor privacy en isolatie. Daarnaast zorgen mooie gordijnen in de keuken voor een elegante en stijlvolle uitstraling.

Bij de keuze van nieuwe gordijnen moet je rekening houden met een aantal praktische elementen. De keuken is een ruimte die je dagelijks gebruikt en waar je een groot deel van de tijd doorbrengt.

Omdat je bijna elke dag kookt, is het bijna onvermijdelijk om vet of vocht te spatten. Vetvlekken verspreiden zich snel en het is daarom essentieel dat de gordijnen in je keuken bestand zijn tegen deze omstandigheden. Omdat de keuken een ruimte is waar je veel tijd doorbrengt, raden wij je aan om gordijnen te kiezen die afwasbaar zijn en die niet of nauwelijks rimpelig zijn. Je kunt gordijnen dan gemakkelijk wassen en vervolgens weer als nieuw ophangen.

Vouwgordijnen in de keuken

Een vouwgordijn staat garant voor stijl en finesse en creëert een warme en landelijke sfeer in de keuken. Met een lichtdoorlatend of transparant vouwgordijn kun je zelf de hoeveelheid licht en privacy in de keuken bepalen. Wij hebben een ruime keuze aan kleuren in vouwgordijnen. Hiernaast worden al onze vouwgordijnen op maat gemaakt. Zo is er dus altijd een vouwgordijn welke perfect past in jouw keuken.

Een vouwgordijn schoon houden is geen probleem. Je kunt de stof namelijk makkelijk los en vastmaken van het systeem. De stof van het vouwgordijn kun je vervolgens thuis zelf wassen of professioneel laten reinigen bij een stomerij, waardoor ze altijd schoon kan blijven.

Vouwgordijnen in de keuken
Raamdecoratie voor een open keuken

Raamdecoratie voor een open keuken

Is jouw keuken open en bevindt het raam zich niet dicht bij het fornuis? Dan hoef je niet per se voor vochtbestendige raamdecoratie te kiezen. Hierdoor heb je nóg meer keuze en kun je de raamdecoratie in je keuken nog beter aan laten sluiten op de rest van je woning.

Raambekleding monteren zonder boren

Heb jij in de keuken een draai-kiepraam of is je kozijn van kunststof gemaakt? Dan kun je kiezen voor raamdecoratie zonder boren. Dit geldt onder andere voor een aantal rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en aluminium jaloezieën. Er worden klemsteunen meegeleverd die je eenvoudig op het kozijn kan vastklemmen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over raambekleding zonder boren.

Raambekleding monteren zonder boren
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Bekijk onze top 5

Benieuwd naar welke raamdecoratie ilumio zelf kiest voor de keuken? Wij hebben een top 5 samengesteld van raamdecoratie voor in de keuken.