Raamdecoratie voor de keuken

De keuken is een essentieel onderdeel van het huis en de keuken is een ruimte waar veel mensen de meeste tijd doorbrengen. Daarom is het des te belangrijker om je helemaal thuis te voelen en dus ook de perfecte raamdecoratie te kiezen.

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van raamdecoratie voor de keuken. Om je te helpen bij het kiezen hebben wij alle informatie verzameld.

Neem een kijkje binnen bij onze klanten! Heb je zelf een mooi plaatje? Tag dan #ilumiobijmijthuis

Waar moet je op letten?

Als je raamdecoratie gaat kopen voor in de keuken dan moet je goed letten waar je de raamdecoratie gaat ophangen. Als je deze dichtbij een fornuis of gootsteen plaatst, dan is het belangrijk dat de raamdecoratie vuil- en vochtbestendig is. Daarnaast moet het natuurlijk een mooie toevoeging zijn aan het interieur van jouw keuken!

De meest voorkomende soorten raamdecoratie in de keuken zijn aluminium jaloezieën, duo rolgordijnen en plisségordijnen.

Aluminium jaloezieën voor in de keuken

Aluminium jaloezieën voor in de keuken

Aluminium jaloezieën kunnen wel de perfecte raamdecoratie voor in de keuken genoemd worden. Naast dat ze een mooie toevoeging zijn aan het interieur, hebben ze ook handige functionaliteiten. Zo zijn aluminium jaloezieën bestand tegen vocht, vuil en vet. Hierdoor zijn ze zeer eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Zo kun je je 100% concentreren op koken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een druppel soep of een vlekje saus hier of daar.

Je kunt de hoeveelheid licht in de keuken zelf bepalen door de horizontale lamellen, die 50mm breed zijn, te kantelen. Zo heb je naast controle over de lichtval ook controle over de privacy, ofwel of mensen naar binnen kunnen kijken.

Binnen aluminium jaloezieën heb je nog een ruime keuze aan kleuren en uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor een matte of juist glanzende uitvoering, of een uitvoering die geperforeerd is. Al onze aluminium jaloezieën worden op maat gemaakt, waardoor er voor iedere keukenstijl wel een geschikte aluminium jaloezie te vinden is.

Gordijnen in de keuken

De keuken is een ruimte waar je vaak geconfronteerd wordt met vocht en vet. Dit is een element waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de decoratie van de ramen voor de keuken. Let er dus bij het kopen van een gordijn voor de keuken op dat deze eenvoudig schoon te maken is.

Een mooi gordijn kan een echte aanwinst zijn in een keuken met grote ramen of openslaande deuren. In deze gevallen zorgen de gordijnen in de keuken voor privacy en isolatie. Daarnaast zorgen mooie gordijnen in de keuken voor een elegante en stijlvolle uitstraling.

Bij de keuze van nieuwe gordijnen moet je rekening houden met een aantal praktische elementen. De keuken is een ruimte die je dagelijks gebruikt en waar je een groot deel van de tijd doorbrengt.

Omdat je bijna elke dag kookt, is het bijna onvermijdelijk om vet of vocht te spatten. Vetvlekken verspreiden zich snel en het is daarom essentieel dat de gordijnen in je keuken bestand zijn tegen deze omstandigheden. Omdat de keuken een ruimte is waar je veel tijd doorbrengt, raden wij je aan om gordijnen te kiezen die afwasbaar zijn en die niet of nauwelijks rimpelig zijn. Je kunt gordijnen dan gemakkelijk wassen en vervolgens weer als nieuw ophangen.

Gordijnen in de keuken
Duo rolgordijnen in de keuken

Duo rolgordijnen in de keuken

Duo rolgordijnen zien we ook steeds vaker terug in de keuken. Met een duo rolgordijn bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy in een ruimte. Dit kan erg fijn zijn als je goed wilt zien wat je kookt, of als je juist de ruimte wilt verduisteren voor een romantisch diner.

Een duo rolgordijn is gemaakt van 100% polyester en hierdoor ook zeer eenvoudig schoon te maken met een droge of vochtige doek. Hierdoor kun je vlekken van het koken eenvoudig verwijderen.

Hiernaast is een duo rolgordijn een mooie toevoeging aan het interieur en een verrijking van jouw stijl. We hebben dan ook duo rolgordijnen in een groot aantal kleuren en in uitvoeringen met- en zonder boren.

Een rolgordijn om het keukenraam te bedekken

Wil je een gezellige en warme sfeer in de keuken creëren? Je kunt een keukenraam aankleden met behulp van raamdecoratie. Veel van de stoffen die beschikbaar zijn voor onze rolgordijnen zijn vochtbestendig en gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een vlek op je rolgordijn of andere raambekleding.

Rolgordijnen zijn een perfecte accessoire om een vleugje kleur toe te voegen aan een ruimte. Heb je een witte keuken? Kies een pasteltint of durf het contrast aan met zwart of donkergrijs. Dit geeft de keuken een frisse en eigentijdse stijl.

Een rolgordijn om het keukenraam te bedekken
Plisségordijnen in de keuken

Plisségordijnen in de keuken

Plisségordijnen zijn een mooie toevoeging aan een interieur, maar ze zijn ook functioneel: ze ook beschikbaar in vochtbestendige stoffen. Zodoende kan je koken zonder dat je je druk hoeft te maken over vlekken. Hiernaast hebben plisségordijnen een isolerende functie. Hierdoor zal de zon het nooit te heet of te koud maken in je keuken

Dankzij de top-down bottom-up configuratie kun je het plisségordijn op en neer trekken en positioneren zodat deze perfect naar wens is. Zodoende heb je altijd precies de hoeveelheid privacy en lichtinval die je zelf wilt.

Onze plisségordijnen zijn beschikbaar in een groot aantal kleuren en varianten. Hiernaast al onze plisségordijnen op maat gemaakt. Jouw nieuwe plisségordijn sluit dus niet alleen perfect aan bij jouw interieur, het is ook nog eens perfect op maat gemaakt voor jouw raambekleding.

Vouwgordijnen in de keuken

Een vouwgordijn staat garant voor stijl en finesse en creëert een warme en landelijke sfeer in de keuken. Met een lichtdoorlatend of transparant vouwgordijn kun je zelf de hoeveelheid licht en privacy in de keuken bepalen. Wij hebben een ruime keuze aan kleuren in vouwgordijnen. Hiernaast worden al onze vouwgordijnen op maat gemaakt. Zo is er dus altijd een vouwgordijn welke perfect past in jouw keuken.

Een vouwgordijn schoon houden is geen probleem. Je kunt de stof namelijk makkelijk los en vastmaken van het systeem. De stof van het vouwgordijn kun je vervolgens thuis zelf wassen of professioneel laten reinigen bij een stomerij, waardoor ze altijd schoon kan blijven.

Vouwgordijnen in de keuken
Houten jaloezieën in de keuken

Houten jaloezieën in de keuken

Houten jaloezieën hebben altijd een unieke, levendige en rustgevende uitstraling. We hebben een ruim aanbod kleuren in houten jaloezieën, waardoor er altijd een houten jaloezie is die perfect past in het interieur van jouw keuken.

Je kunt met houten jaloezieën zelf de lichtinval en daarmee ook de privacy in de keuken bepalen. Alhoewel houten jaloezieën niet altijd vochtbestendig zijn, zijn ze vaak wel eenvoudig schoon te maken door ze af te nemen met een zachte doek of plumeau.

Raambekleding monteren zonder boren

Is jouw keukenraam een zogeheten draai- kiepraam of heeft het een kunststof kozijn? In dat geval wil je liever niet schroeven of boren om je raamdecoratie op te hangen. Geen zorgen, veel van de raambekleding van ilumio kan je monteren zonder boren. Dit geldt voor rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en horizontale aluminium jaloezieën.

 

De speciale klemsteunen kan je eenvoudig op het kozijn vastklikken waardoor de montagesteunen als het ware vast worden geklemd op het kunststof kozijn. Dit biedt als bijkomend voordeel dat je nieuw binnenzonwering niet in de weg hangt als het raam naar binnen toe open draait.

Raambekleding monteren zonder boren
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Bekijk onze top 5

Benieuwd naar welke raamdecoratie ilumio zelf kiest voor de keuken? Wij hebben een top 5 samengesteld van raamdecoratie voor in de keuken.