Raamdecoratie voor de keuken

De keuken is een belangrijke ruimte in je huis, voor velen een plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat je keukenraam mooi aangekleed is met raamdecoratie.

 

Bij het kiezen van raambekleding voor de keuken zijn er een aantal zaken om op te letten. Om je te helpen kiezen hebben we alles voor je op een rij gezet.

Kleed je keukenraam aan met een rolgordijn of plisségordijn

Kleed je keukenraam aan met een rolgordijn of plisségordijn

Wil jij graag een knus en warm gevoel creëren in de keuken? Door textiel te gebruiken kleed je je een raam aan. Veel van de rolgordijnstoffen zijn ook nog eens vochtbestendig en afneembaar met een vochtige doek. Dus geen zorgen als er eens een spatje op je rolgordijn komt.

 

Rolgordijnen zijn een perfect accessoire om een kleuraccent aan een ruimte toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld een witte keuken? Kies dan voor een pasteltint of een contrasterende kleur als zwart of donkergrijs. Zo geef je jouw keuken een frisse en eigentijdse uitstraling.

 

Plisségordijnen zijn net als rolgordijnen beschikbaar in vochtwerende stoffen. Daarnaast wordt een plisségordijn uitgevoerd met een zogeheten top-down bottom-up stofpakket. Dit betekent dat je het gordijn niet alleen van boven naar beneden kan laten zakken maar ook van onder naar boven kan manoeuvreren. Ideaal als je wel zonlicht je keuken binnen wilt laten schijnen maar toch je privacy wilt behouden.

Jaloezieën voor in de keuken

De horizontale jaloezie is om een aantal redenen geschikt om te plaatsen in de keuken. De vochtbestendige aluminium lamellen zijn makkelijk af te nemen met een vochtige doek om vet en vuil te verwijderen. Tijdens het koken kan jij je dus helemaal uitleven en hoef je je geen zorgen te maken over een spatje soep of pastasaus hier en daar.

 

De horizontale lamellen zorgen er ook nog eens voor dat je hinderlijk zonlicht buiten houd en je privacy behoudt. Handig als jouw keukenraam zich aan de straatzijde bevindt met veel voorbijgangers. Zo kan je ongestoord kokkerellen en tafelen.

Monteren zonder boren

Monteren zonder boren

Is jouw keukenraam een zogeheten draai- kiepraam of heeft het een kunststof kozijn? In dat geval wil je liever niet schroeven of boren om je raamdecoratie op te hangen. Geen zorgen, veel van de raambekleding van ilumio kan je monteren zonder boren. Dit geldt voor rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en horizontale aluminium jaloezieën.

 

De speciale klemsteunen kan je eenvoudig op het kozijn vastklikken waardoor de montagesteunen als het ware vast worden geklemd op het kunststof kozijn. Dit biedt als bijkomend voordeel dat je nieuw binnenzonwering niet in de weg hangt als het raam naar binnen toe open draait.

Bekijk onze top 5

Benieuwd naar welke raamdecoratie ilumio zelf kiest voor de keuken? Wij hebben een top 5 samengesteld van raamdecoratie voor in de keuken.