Raamdecoratie voor de badkamer

De badkamer is dé plek om te ontspannen na een lange dag of de dag fris te starten. Het is ook een plek waar privacy en sfeer een belangrijke rol spelen. Dit kan je creëren met behulp van de juiste binnenzonwering. Weet je niet welke raambekleding je het best kan kiezen voor jouw badkamer? Op onze website vind je meerdere opties en helpen wij je kiezen.

Over het algemeen kan textiel niet goed tegen vocht, iets wat niet erg praktisch is in de badkamer. Terwijl jij aan het genieten bent van een warme douche of bad kan het gebeuren dat door de condens de badkamer vochtig wordt. ilumio heeft een aantal stoffen die bestendig zijn tegen vocht en vuil. Rolgordijnen, plisségordijnen, pvc jaloezieën en aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar als vochtbestendige raamdecoratie. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je raambekleding er minder mooi uit gaat zien door het vocht.

Aluminium jaloezieën in de badkamer: een balans tussen privacy en licht

Aluminium staat bekend als een zeer sterk en duurzaam materiaal. Het is daarnaast ook nog eens vochtbestendig en makkelijk in het onderhoud. Daarom is een aluminium jaloezie bij uitstek geschikt om te plaatsen in de badkamer.

De aluminium lamellen hebben een stoere look en  zijn te verkrijgen in talloze kleuren. Kies uit één van de natuurlijk tinten wit, beige of bruin voor een serene uitstraling zodat de badkamer echt een plek van rust en bezinning wordt.

Houd jij van een sprankelende kleur? Kies voor een aluminium jaloezie in blauw, rood of groen! Zeker als jouw badkamer voornamelijk wit of grijs is kan een contrasterende kleur voor een wow-effect zorgen.

Ook voor draai-kiepramen zijn aluminium jaloezieën een uitkomst. Hierbij is het mogelijk om de jaloezie door middel van klemsteunen te bevestigen aan het kozijn, waardoor boren niet nodig is. Door ook gebruik te maken van de meegeleverde magneet steunen, gaat de jaloezie niet klapperen als het raam gekanteld is.

Rolgordijnen voor een warme sfeer

Ondanks dat een rolgordijn van stof wordt gemaakt is ook dit type binnenzonwering geschikt voor de badkamer. ilumio biedt een ruim aanbod in vochtbestendige stoffen. Zo kan je toch nog gebruik maken van textiel om je badkamer warm aan te kleden.

Verduisterende rolgordijnen bieden als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens privacy bieden zodat je ongestoord kan badderen. Verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van een speciale coating die zonlicht buiten houden.

De veelzijdigheid van een plisségordijn

Plisségordijnen zijn, net als rolgordijnen, gemaakt van stof en ook voor dit type raamdecoratie is er keuze uit vochtbestendige stoffen. Een plisségordijn is een relatief nieuw type raambekleding waarbij de geplooide stof als een accordeon opvouwt wanneer je het opent. De stoffen hebben een rijke en warme uitstraling.

Een plisségordijn kan niet alleen van boven naar beneden neergelaten worden maar ook van onder naar boven opgetrokken worden, het zogenaamde top down & bottom up systeem. In het laatste geval kan je het licht aan de bovenzijde van je raam naar binnen laten terwijl je wel voldoende privacy hebt doordat het onderste deel van je raam afgeschermd is.

Pvc jaloezieën als ideale oplossing

Als er een ding is dat altijd goed tegen vocht kan, dan is het kunststof. Onze pvc jaloezieën zijn vochtbestendig en eenvoudig schoon te houden, ideaal voor de badkamer dus. De pvc lamellen met houtlook zien eruit als echt gelakt hout. Dit creëert de uitstraling van houten jaloezieën, maar met de kenmerken van pvc.

Naast dat de pvc lamellen goed passen in de badkamer door de vochtbestendigheid en de houtlook zijn ze ook nog eens goedkoper dan bijvoorbeeld houten jaloezieën.

Velux dakraam

Heb je een badkamer op zolder of met een schuin dak? Dan is een rolgordijn voor een Velux dakraam de optimale oplossing. Hiermee kun je zelf bepalen hoeveel licht jij de kamer binnen laat.

Voor grote en kleine ramen

Doordat onze raamdecoratie op maat wordt gemaakt, is het ook mogelijk om zelfs voor de kleinste ramen in de badkamer raamdecoratie te plaatsen. Zo kun je kiezen voor een rolgordijn of pvc jaloezie of misschien is jouw badkamer wel geschikt om een klein gordijn te plaatsen voor het raam.

Bevestigen zonder boren

Rolgordijnen, aluminium jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen kunnen zonder boren gemonteerd worden op een kunststof kozijn of een zogenaamd draai- kiepraam. Wil je hier meer over weten? Lees hier alles over het monteren van raamdecoratie zonder boren.

Ook hebben we handige how-to video’s waarin je stap voor stap kunt zien hoe je jouw nieuwe raamdecoratie van ilumio plaatst.

Lees onze top 6

Ben je benieuwd naar onze top 6 van raamdecoratie voor in de badkamer? Klik dan op de onderstaande button.