Raamdecoratie voor de badkamer

Het is vanzelfsprekend dat je badkamer dé ruimte is waar je van de meeste privacy wilt genieten. Daarnaast is de badkamer de ruimte waar je je dag opstart en afsluit. Een ontspannen en warme sfeer is daarom een pre. Raamdecoratie heeft grote invloed op de sfeer in een ruimte. Daarom hebben wij in deze blog speciaal voor jou op een rijtje gezet welke raamdecoratie geschikt is voor in de badkamer.

Jaloezieën: een balans tussen privacy en licht

Aluminium jaloezieën in de badkamer

Aluminium jaloezieën in de badkamer

Aluminium staat bekend als een zeer sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal. In ons assortiment vind je vochtbestendige aluminium jaloezieën met verschillende afwerkingen in talloze kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte aluminium jaloezie om een luxe uitstraling te creëren in je badkamer.

Heb je een smalle vensterbank? Ga dan voor een aluminium jaloezie met 25mm lamellen. Doordat de lamellen dichter op elkaar staan beperk je hiermee ook de inkijk van buitenaf. Bij een brede vensterbank kun je ook voor luchtige 50mm aluminium jaloezieën gaan.

Ook voor draai-kiepramen in je badkamer zijn aluminium jaloezieën een goede optie. De jaloezie wordt in dit geval door middel van klemsteunen bevestigd aan het kozijn. Hierdoor is boren overbodig. Deze klemsteunen kun je combineren met magneet steunen, hierdoor gaat de jaloezie niet klapperen als het raam gekanteld is. Benieuwd naar andere mogelijkheden voor draai-kiepramen? Kijk dan op deze pagina.

Pvc jaloezieën in de badkamer

Een van de meest voorkomende raamdecoratie in de badkamer is de pvc jaloezie. Dit type jaloezie heeft het uiterlijk van een houten jaloezie, maar is (in tegenstelling tot de houten jaloezie) vochtbestendig. Pvc is een slijtvast materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Met jaloezieën bepaal je gemakkelijk zelf de mate van inkijk en lichtinval. Door de lamellen te kantelen kun je alle inkijk blokkeren en ongestoord je ochtend- en avondroutine uitvoeren. 

De lamellen van onze pvc jaloezieën zijn 50mm breed en zijn ook beschikbaar met houtnerf. Zo heeft je jaloezie de uitstraling van hout maar de handige eigenschappen van pvc. Ga bijvoorbeeld voor een licht eiken pvc jaloezie met houtnerf om een natuurlijke look te creëren in je badkamer.

Pvc jaloezieën in de badkamer
Stof in de badkamer

Stof in de badkamer

Over het algemeen kan textiel niet goed tegen vocht, sommige stoffen kunnen zelfs gaan schimmelen. Dit wil je natuurlijk niet in je badkamer.  Er zijn een aantal uitzonderingen wat betreft stoffen die bestand zijn tegen vocht en vuil. Zo zijn er bijvoorbeeld vochtbestendige rolgordijnen en plisségordijnen.

Rolgordijnen voor een warme sfeer

Ondanks dat een rolgordijn van stof wordt gemaakt is ook dit type raambekleding geschikt voor de badkamer. Ons assortiment bestaat namelijk uit een ruim aanbod in vochtbestendige stoffen. Warmtewerende rolgordijnen zorgen er ook nog eens voor dat je badkamer op temperatuur blijft wanneer jij aan het badderen of douchen bent. Een bijkomend voordeel is dat er veel mogelijkheden zijn in kleur en transparantie van een rolgordijn.

Rolgordijnen voor een warme sfeer
Rolgordijnen voor Velux dakramen

Rolgordijnen voor Velux dakramen

Heb je een badkamer op zolder of met een schuin dak? Dan is een vochtbestendig rolgordijn voor een Velux dakraam de optimale oplossing. Hiermee kun je zelf bepalen hoeveel licht jij de badkamer binnen laat.

De veelzijdigheid van een plisségordijn

Ook in onze collectie plisségordijnen heb je ruimte keuze uit vochtbestendige stoffen. Een plisségordijn is momenteel erg trendy en zie je steeds vaker terug komen in badkamers. De stof van plisségordijnen vouwt zich zigzaggend op en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Verder kan een plisségordijn niet alleen van boven naar beneden bedient worden, maar ook van beneden naar boven, het zogenoemde top down bottom up systeem. In het laatste geval kan je het licht aan de bovenzijde van je raam naar binnen laten vallen. Hierdoor heb je voldoende privacy doordat het onderste deel van je raam afgeschermd is.

De veelzijdigheid van een plisségordijn
Ongeschikte raamdecoratie voor in de badkamer

Ongeschikte raamdecoratie voor in de badkamer

Wij raden sterk af om houten jaloezieën te kiezen voor in de badkamer. Dit omdat hout niet bestand is tegen vocht. De lamellen kunnen door blootstelling aan vocht gaan vervormen, uitzetten en buigen, waardoor er uiteindelijk scheurtjes kunnen ontstaan in de lak. Wil je een vochtbestendige lookalike van een houten jaloezie? Ga dan voor onze pvc jaloezie met houtnerf. 

Naast houten jaloezieën is de stof van onze vouwgordijnen niet vochtbestendig, dit is daarom geen optie voor in de badkamer.

Verder zijn duo rolgordijnen niet geschikt voor in de badkamer. Wanneer je een duo rolgordijn ophangt in de badkamer kan het materiaal namelijk gaan verkleuren en gaan schimmelen. 

Gordijnen in de badkamer

Een gordijn kan ook in de badkamer een verrijking zijn voor het interieur. Hierbij is het wel belangrijk dat de opening voldoende is en dat de ventilatie optimaal is. De stof van gordijnen is vatbaar voor vocht en het is belangrijk dat een gordijn daarom goed kan drogen als het nodig is. Daarom zijn gordijnen in de badkamer in de winter niet ideaal, dan kun je de badkamer niet voldoende ventileren en worden de gordijnen dus niet droog. In de zomer daarentegen kun je het raam open zetten en kunnen de gordijnen goed drogen.

Een gordijn wordt niet vaak gekozen als raamdecoratie in de badkamer. De reden hiervoor is dat de badkamer een vochtige ruimte is waar andere materialen beter geschikt zijn dan de stof van een gordijn. Daarom is het beter om te kiezen voor een vochtbestendig materiaal in de badkamer, zoals een aluminium of PVC jaloezie.

Gordijnen in de badkamer
Vouwgordijnen in de badkamer

Vouwgordijnen in de badkamer

Een vouwgordijn is zeker mogelijk in de badkamer, al wordt dit niet vaak toegepast. Een vouwgordijn heeft een rustieke uitstraling die in veel badkamer interieurs goed kan passen.

De reden dat vouwgordijnen niet vaak worden toegepast in badkamers is hetzelfde als die van gordijnen: een vouwgordijn is niet vochtbestendig is. Om deze reden moet een badkamer goed geventileerd zijn en moet het vouwgordijn ook in de winter goed kunnen drogen.

Houten jaloezieën in de badkamer

Wij raden af om houten jaloezieën te gebruiken in de badkamer. De reden hiervoor is dat houten jaloezieën niet goed tegen water kunnen. Wanneer de houten lamellen in aanraking komen met water, bijvoorbeeld door spetters vanuit de douche, kunnen ze vrij snel verkleuren. Ook is het vocht niet goed voor het materiaal van de jaloezie. Te veel vocht kan gaan zorgen voor vervorming en uiteindelijk scheurtjes in het hout.

Vind je de houtlook wel mooi staan bij de badkamer? Dan raden wij je pvc-jaloezieën aan. Pvc-jaloezieën hebben dezelfde uitstraling als houten jaloezieën maar beschikken over meer voordelen, zoals vochtbestendigheid.

Houten jaloezieën in de badkamer
Duo rolgordijnen in de badkamer

Duo rolgordijnen in de badkamer

Hoewel duo rolgordijnen erg populair zijn, is dit deze raamdecoratie niet geschikt voor in de badkamer. De reden hiervan is dat de duo rolgordijnen niet vochtbestendig zijn. Wanneer je wel een duo rolgordijn ophangt in de badkamer kan het materiaal gaan verkleuren en gaan schimmelen. Spreken duo rolgordijnen jou wel aan? Dit raamdecoratie is ideaal voor in de woonkamer, kantoor of slaapkamer.

Bevestigen zonder boren

Rolgordijnen, aluminium jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen kunnen zonder boren gemonteerd worden op een kunststof kozijn of een zogenaamd draai- kiepraam. Wil je hier meer over weten? Lees hier alles over het monteren van raamdecoratie zonder boren.

Ook hebben we handige how-to video’s waarin je stap voor stap kunt zien hoe je jouw nieuwe raamdecoratie van ilumio plaatst.

Bevestigen zonder boren

Lees onze top 6

Ben je benieuwd naar onze top 6 van raamdecoratie voor in de badkamer? Klik dan op de onderstaande button.
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.