Raambekleding

Bij ilumio helpen wij onze klanten om de perfecte raambekleding te vinden met de daarbij horende advies. Raamdecoratie zorgt niet alleen voor een sfeervolle woning, maar het is ook nog heel praktisch. Je kunt namelijk zowel de lichtinval als de gewenste privacy bepalen. Bij het aanschaffen van raamdecoratie kun je je afvragen waar je op moet letten, welke soorten het meest trending zijn en wat de kenmerken van deze soorten zijn.

Elke kamer is verschillend. Zo wil je in je woonkamer raamdecoratie die voor genoeg licht en privacy zorgt, terwijl je voor in de slaapkamer juist misschien op zoek bent naar verduisterende rolgordijnen. Lees hieronder verder om de raamdecoratie te vinden die bij jou past! 

Rolgordijnen

Rolgordijnen

Rolgordijnen staan er om bekend dat ze in zowat elke kamer en ruimte passen. Naast dat rolgordijnen makkelijk te combineren zijn, zijn ze ook makkelijk te bedienen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in drie verschillende stoffen: verduisterend, transparant of lichtdoorlatend.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen, ook wel roljaloezieën genoemd, zijn heel erg populair. De duo rolgordijnen passen in alle kamers en ruimtes van het huis. Dat komt omdat dit type raambekleding een goede mix is van een leuke ambiance en functionaliteit. Met een duo rolgordijn kun je gemakkelijk de hoeveelheid licht en de inkijk bepalen die er in een ruimte binnenkomt. Het licht en de inkijk wordt bepaald door de twee banen van dit type raambekleding. Eén baan is transparant en de andere baan niet. Deze twee banen kunnen in verschillende posities worden gezet door ze langs elkaar te bewegen. Op die manier bepaal je zelf de lichtinval en privacy die jij op dat moment wilt.

Jaloezieën

Jaloezieën

Jaloezieën zul je steeds vaker terugvinden bij mensen thuis, omdat ze voor veel sfeer zorgen. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf de hoeveelheid licht en privacy in je huis. De jaloezieën van ilumio zijn beschikbaar in de materialen kunststof (pvc), hout en aluminium. Als je van een moderne en strakke inrichting houdt worden de aluminium of pvc jaloezieën aangeraden. Voor een wat luxere uitstraling zijn de houten jaloezieën het meest geschikt.

Plisségordijnen

Plisségordijnen

Plisségordijnen zorgen ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van het zonlicht. Deze raambekleding is zo gemaakt dat je zowel de boven- als de onderkant kunt laten zakken. Ook kun je kiezen uit één of twee stoflagen, verschillende transparanties en kleuren. Dit maakt de plisségordijnen geschikt voor verschillende woonstijlen en passend in elke ruimte. Het assortiment plisségordijnen bestaat bij ilumio uit plisségordijn voor draai- en kiepramen, dakramen, lichtdoorlatende- en verduisterende plisségordijnen.

Gordijnen

Gordijnen

Met gordijnen creëer je sfeer en geef je de kamer een mooie uitstraling. Je kunt namelijk zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen, maar ook de mate van privacy. Daarnaast zijn er gordijnen te vinden voor iedere inrichting. Bovendien zijn gordijnen een mooie toevoeging aan het interieur. In onze ruime collectie is er altijd wel een geschikt gordijn te vinden.

 

Zo zijn er vitrages, inbetweens en overgordijnen. Bij ilumio hebben we ook overgordijnen die helemaal geen licht doorlaten. Deze zijn terug te vinden in onze verduisterende collectie. Doordat de gordijnen verkrijgbaar zijn in verschillende stoftypen, zijn gordijnen erg geschikt als binnenzonwering. Om nog meer sfeer te geven aan de ruimte kun je onze gordijnen combineren met andere raambekleding.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn geschikt voor veel ruimtes omdat ze in verschillende stoffen verkrijgbaar zijn. Voor het woongedeelte zijn vouwgordijnen met een transparante of lichtdoorlatende stof een mooie toevoeging waarmee je het licht zacht kunt filteren. Voor het slaapgedeelte zijn weer de verduisterende vouwgordijnen geschikt. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen die zich netjes opvouwen als je het gordijn ophaalt en als je het gordijn laat zakken blijft de stof strak. De vouwgordijnen zijn naast de verschillende stoffen, leverbaar in verschillende kleuren!

Wil je meer weten over raambekleding?

De vele soorten en maten raambekleding maken het lastig om te weten welke raambekleding het beste bij jou past. Neem daarom gerust contact op met onze adviseurs en vindt de raambekleding die voldoet aan jouw wensen.