Opmeten dakraam rolgordijnen

Onze dakraamrolgordijnen zijn alleen geschikt voor de volgende modellen van het merk VELUX : GGL/GPL/GGU/GPU. 
De code voor de afmetingen, verandert met de jaren, maar deze afmetingen blijven hetzelfde.

Het is niet nodig om te meten, aan de maatcode hebben we genoeg.

Klik hier om te bekijken hoe je het dakraam rolgordijn moet monteren.

Waar vind ik de maat van mijn Velux raam?

Bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie voor een dakraam is het belangrijk dat je de juiste maat raam opgeeft. Dit is redelijk eenvoudig op te zoeken, aangezien deze maat met een code staat beschreven op een plaatje welke op het raam gemonteerd zit.

Als je het raam kantelt zal je een plaatje vinden met daarop de Velux-formaatcode van jouw dakraam. Dit kan verschillen per model. In de afbeelding hieronder zie je waar je de afmeting van jouw raam kunt vinden.Velux maatcodes

Onze dakraamrolgordijnen zijn alleen geschikt voor de volgende modellen van het merk VELUX (2): GGL/GPL/GGU/GPU. De code voor de afmetingen (3), verandert met de jaren. In de tabel hiernaast vindt je de overeenkomsten (Tabel Velux codes).

Tabel Velux codes

Onze dakraam rolgordijnen Velux passen op vrijwel alle Velux dakramen, zelfs op de oudste door eenvoudig de zijprofielen in te korten.
In de onderstaande tabel vindt je de overeenkomsten tussen de verschillende Velux raamcodes. 

VELUX® type dakramen 

Velux dakramen voor 1991

Velux dakramen 1991 - 2001

Velux dakramen 2001 - 2012

Nieuwe generatie Velux dakramen

GGL/GPL/GGU/GPU

102

C02

CK02

GGL/GPL/GGU/GPU

1

304

M04

MK04

GGL/GPL/GGU/GPU

14

306

M06

MK06

GGL/GPL/GGU/GPU

2

308

M08

MK08

GGL/GPL/GGU/GPU

3

410

P10

PK10

GGL/GPL/GGU/GPU

4

606

S06

SK06

GGL/GPL/GGU/GPU

7

804

U04

UK04

GGL/GPL/GGU/GPU

8

808

U08

UK08

Zelf opmeten is niet nodig, aan de formaatcode hebben we genoeg!

Afmetingen onderdelen

Afmetingen koof, zijgeleiding en greepbediening

Hoogte H (cm) Breedte B (cm) Hoogte H1 (cm)
5 2,5 3,5
Afmetingen onderdelen

Hoe moet ik mijn dakraam rolgordijn ophangen?

Om je Velux dakraam rolgordijn te installeren, heb je het volgende gereedschap nodig: de montagehandleiding, een meetlint, een schroefboormachine en eventueel een schroevendraaier. Ontdek in onze montagevideo hoe eenvoudig het monteren van je dakraam product is.

Stap 1
Gebruik een rolmaat om de gewenste locatie voor de steunen te markeren. Plaats de 2 steunen ongeveer 10 cm uit elkaar van de hoek van het frame. Let erop dat je ze niet direct boven het raamgreepmechanisme plaatst. Als er meer dan 2 steunen worden meegeleverd, kun je deze gelijkmatig verdelen over de resterende breedte van het frame. Handig: de houders zijn voorzien van dubbelzijdig plakband zodat je niet met een potlood hoeft te markeren.

Stap 2
Gebruik een schroefboormachine om de steunen te monteren. Pak de cassette met beide handen vast en druk tegelijkertijd op beide steunen.

Stap 3
Bevestig de steunen voor de zijprofielen aan de onderzijde van het frame. Plaats de bovenkant van het zijprofiel achter het paneel aan de voorkant van de cassette en kleef de zijprofielen in de steunen. Schroef de zijprofielen op het frame en bevestig de spankoorden aan de zijprofielen.

Tip: lukt het niet om het product in de gewenste positie te vergrendelen? In dit geval is de spanning van de koorden niet optimaal.
Collectie Velux dakraam rolgordijnen

Collectie Velux dakraam rolgordijnen

Al onze dakraam rolgordijnen zijn op maat gemaakt voor Velux dakramen. We hebben een ruime keuze uit kleuren en stoffen en onze rolgordijnen Velux dakraam passen op vrijwel alle Velux dakramen. Een dakraam rolgordijn is eenvoudig om te installeren en wordt geleverd met schuifgeleiders.