Linnen gordijnen op maat

Door middel van gordijnen kun je heel simpel een hele andere sfeer geven aan je interieur. Linnen gordijnen zijn onwijs populaire raamdecoratie. Door de neutrale en zachte kleur passen linnen gordijn in iedere huisstijl. ilumio heeft een ruim aanbod van linnen gordijnen. Voor een warme en natuurlijke stijl in huis zijn de linnen gordijnen perfect. Linnen gordijnen voegen echt wat toe aan je interieur, zonder dat ze alle aandacht opeisen.

Inbetween linnen gordijnen

Inbetween linnen gordijnen

Gordijnen met een wat lichtdoorlatende stof zijn inbetween gordijnen. Deze gordijnen zijn de perfecte oplossing als je wel genoeg lichtinval naar binnen wilt hebben, maar niet dat mensen naar binnen kunnen kijken. De dikte van de stof zit tussen verduisterend en vitrage in. Voor je privacy en natuurlijk lichtinval zijn dit de ideale gordijnen. Door de lichtdoorlatende stof en het linnen materiaal krijg je een mooie warme gloed als de zon op je gordijn staat.

De stof linnen

Raamdecoratie kan na een tijdje een beetje gaan verkleuren, dit hangt wel af van de hoeveelheid zon die erop schijnt. Doordat linnen een natuurlijk stof is, wordt het gordijn er juist mooier op als het door natuurlijk zonlicht iets verkleurt. Je wilt natuurlijk dat je gordijnen een beetje een levende uitstraling hebben. Juist door de voordelen van linnen en de kleur, past het in elke ruimte en kamer in huis. Door de neutrale kleuren en tinten is het geen storende kleur in bijvoorbeeld je kantoor waardoor jij gewoon geconcentreerd door kunt werken. Daarnaast staat het uiteraard ook mooi en brengt het sfeer met zich mee in de woonkamer, keuken of badkamer.

De stof linnen
De isolerende functie van gordijnen

De isolerende functie van gordijnen

Naast dat gordijnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur en het filteren van je lichtinval, hebben ze ook nog een paar andere handige functies. Gordijnen kunnen namelijk ook een isolerende functie hebben, dit komt door de stilstaande lucht die er gecreëerd wordt tussen het raam en je gordijn. Dit zorgt ervoor dat je de warmte of kou buiten kunt houden! Ideaal voor elk seizoen dus. Daarnaast zijn gordijnen ook geluidswerend, door de grote oppervlakte van gordijnen kunnen ze geluidsgolven opvangen en filteren.

De linnenlook

Naast alle voordelen en pluspunten van linnen, zijn er ook nadelen. Wil je deze voorkomen? Kijk dan eens naar de gordijnen met een linnenlook. Deze gordijnen zijn dan gemaakt van de combinatie tussen pvc en glasvezel of van polyester. Zo heb je het uiterlijk en uitstraling van linnen gordijnen alleen dan met de voordelen van de materialen van deze materialen.

De linnenlook