Linnen gordijnen op maat

Linnen gordijnen geven op een eenvoudige manier een hele andere sfeer aan je interieur. Dit type raamdecoratie is onwijs populair. Door de neutrale, zachte kleur en natuurlijke uitstraling passen onze linnen gordijnen in iedere huisstijl. ilumio heeft een ruim aanbod van op maat gemaakte linnen gordijnen. Voor een warme en natuurlijke stijl in huis zijn de linnen gordijnen perfect. Linnen gordijnen voegen echt wat toe aan je interieur, zonder dat ze alle aandacht opeisen. Onze linnen gordijnen worden geleverd met een dubbele plooi voor een luxueuze en volle uitstraling en zijn maximaal 300 cm hoog en 1000 cm breed.

Inbetween linnen gordijnen

Inbetween linnen gordijnen

Gordijnen met een wat lichtdoorlatende stof zijn inbetween gordijnen. Ben je op zoek naar gordijnen waarbij je genoeg lichtinval naar binnen hebt, maar niet dat mensen naar binnen kunnen kijken? Dan is het inbetween gordijn de perfecte oplossing. De dikte van de stof zit tussen verduisterende gordijnen en vitrage in. Verduisterende linnen gordijnen zijn niet mogelijk, aangezien linnen van zichzelf een lichtdoorlatende stof is.

Voor je privacy en natuurlijk lichtinval zijn dit de ideale gordijnen. Door de lichtdoorlatende stof en het linnen materiaal krijg je een mooie warme gloed als de zon op je gordijn staat.

De stof linnen

Raamdecoratie kan na een tijdje een beetje gaan verkleuren, dit hangt wel af van de hoeveelheid zon die erop schijnt. Doordat linnen stoffen gemaakt zijn van natuurlijke materialen, wordt het gordijn er juist mooier op als het door natuurlijk zonlicht iets verkleurt.

Je wilt natuurlijk dat je gordijnen een beetje een levende uitstraling hebben. Linnen gordijnen passen, juist door de voordelen van het materiaal en de kleur, in elke ruimte en kamer in huis. Door de neutrale kleuren en tinten is het geen storende kleur in bijvoorbeeld je kantoor, waardoor jij gewoon geconcentreerd door kunt werken. Daarnaast staat de grove structuur uiteraard mooi en brengt het sfeer met zich mee in de woonkamer, keuken of badkamer.

De stof linnen

Kant-en-klare linnen gordijnen

Niet teveel betalen, maar al het gemak van dien? Dan zijn de kant-en-klare linnen gordijnen perfect voor jou. Doordat kant-en-klare linnen gordijnen geleverd worden in standaard maten, is de levertijd korter dan op maat gemaakte linnen gordijnen. Ze zijn ook nog eens goedkoper, wat verder niks zegt over de kwaliteit: die is net zo goed als onze op maat producten. Kant-en-klaar betekent ook echt kant-en-klaar. Je hoeft niks te monteren of in elkaar te zetten. Bestellen, ophangen en genieten van de linnen gordijnen.

De isolerende functie van gordijnen

De isolerende functie van gordijnen

Naast dat gordijnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur en het filteren van je lichtinval, hebben ze ook nog een paar andere handige functies. Gordijnen kunnen namelijk ook een isolerende functie hebben, dit komt door de stilstaande lucht die er gecreëerd wordt tussen het raam en je gordijn. Dit zorgt ervoor dat je de warmte of kou buiten kunt houden! Ideaal voor elk seizoen dus. Daarnaast zijn gordijnen ook geluidswerend, door de grote oppervlakte van gordijnen kunnen ze geluidsgolven opvangen en filteren.

Linnenlook gordijnen

Naast alle voordelen van linnen, zijn er natuurlijk ook nadelen. Wil je wel de uitstraling van linnen, maar niet de nadelen van dit type stof? Kijk dan eens naar de linnenlook gordijnen. Deze gordijnen zijn dan gemaakt van de combinatie tussen pvc en glasvezel of van polyester. Zo heb je het uiterlijk en uitstraling van linnen gordijnen alleen dan met de voordelen van de materialen van deze materialen.

Linnenlook gordijnen