Klemsteunen: Welke raamdecoratie is geschikt?

Een groot deel van onze producten kan geleverd worden met klemsteunen. Hierdoor hoef je niet te boren in je kozijn en blijft het kozijn onaangetast. Maar waarom zijn klemsteunen nodig en welke raambekleding is überhaupt geschikt voor klemsteunen? We vertellen het je in deze blog.

Klemsteunen: Welke raamdecoratie is geschikt?

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 4 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >
Waarom klemsteunen: het draai-kiepraam

Waarom klemsteunen: het draai-kiepraam

Een draai-kiepraam is een raam die je naar binnen toe kunt openen door hem te draaien en te kiepen. Het grote voordeel is dat je hem zowel horizontaal als verticaal kunt openen. De meeste raambekleding wordt doorgaans op het kozijn of in het kozijn gemonteerd, maar dat is niet altijd handig bij een draai-kiepraam. De raambekleding kan namelijk in de weg hangen bij het openen van het raam.

Daarom kun je kiezen om de raambekleding te monteren op het bewegende gedeelte van je raam. Bij houten kozijnen kun je de raambekleding in je kozijn boren, maar je hebt ook draai-kiepramen die van kunststof zijn gemaakt. Voor die laatste adviseren wij om niet in je raamkozijn te boren omdat je op die manier onherstelbare schade aan je raam aanricht. Voor deze ramen kun je super goed klemsteunen gebruiken.

Klemsteunen zijn accessoires die je kunt gebruiken om de raamdecoratie aan het bewegende kozijn te bevestigen middels klemmen. Hierbij hoef je niet te boren in het kozijn en blijft je draai-kiepraam intact. Je hangt de raambekleding met de klemsteunen als het ware over je raamkozijn. Dit kan alleen voor ramen die naar binnen toe opengaan én een rubberen rand bevatten. Je bevestigt de bijgeleverde steunen van de raambekleding aan deze klemsteunen.

Geschikte raamdecoratie klemsteunen

Geschikte raamdecoratie klemsteunen

Rolgordijnen met klemsteunen

Het grote voordeel van rolgordijnen met klemsteunen is dat zij in allerlei kleuren, materialen en afwerkingen beschikbaar zijn. Hierdoor kun je je raamdecoratie met klemsteunen aanpassen aan jouw smaak en interieurstijl. Aangezien de meeste kozijnen wit zijn, worden er witte klemsteunen meegeleverd. Rolgordijnen met klemsteunen voor draai-kiepramen kunnen ook nog eens gecombineerd worden met spandraden. Deze zorgen ervoor dat het rolgordijn strak langs het raam blijft hangen wanneer je deze open doet.

Dupligordijnen met klemsteunen

Ook dupligordijnen (plisségordijnen met twee stoflagen) kunnen bevestigd worden met klemsteunen. Het grootste voordeel van het plisségordijn zit ‘m in de bediening: ze kunnen namelijk top down bottom up bediend worden. Dit houdt in dat je de boven- en onderkant afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. De plisségordijnen die geschikt zijn voor klemsteunen, zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Een ware toevoeging aan jouw interieur! 

Horizontale aluminium jaloezieën met klemsteunen

Wil je graag jaloezieën bevestigen met klemsteunen aan je kunststof- of draai-kiepraam? Dan zijn onze stoere 25mm aluminium jaloezieën de perfecte optie voor jou. Aluminium jaloezieën zijn ideaal wat betreft het zelf bepalen van de lichtinval en mate van privacy. Om te voorkomen dat de aluminium jaloezie gaat klapperen tegen het kozijn, kun je de klemsteunen ook combineren met handige fixeersteunen. Deze houden door middel van een magneet de jaloezie op zijn plek.

Ongeschikte raamdecoratie klemsteunen

Houten-, pvc- en 50mm aluminium jaloezieën zijn helaas niet geschikt voor klemsteunen.

Dit komt door de ruimte die de brede bovenkant in beslag neemt. Omdat het raam naar binnen toe opent, heb je niet genoeg ruimte om je raam nog goed te openen, daarnaast kun je schade aanbrengen aan de zijkant van je raamkozijn omdat je product tegen het kozijn komt bij het openen van het raam.

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd welke raamdecoratie voor klemsteunen wij allemaal in ons assortiment hebben? Neem dan een kijkje op deze pagina

Ongeschikte raamdecoratie klemsteunen

Tips voor klemsteunen

Nu je op de hoogte bent van geschikte en ongeschikte raamdecoratie voor klemsteunen, hebben wij ook nog een aantal handige tips voor het ophangen van raamdecoratie met klemsteunen.

Geschikte raamkozijnen voor klemsteunen

De meeste kozijnen zijn geschikt voor het plaatsen van klemsteunen zoals aluminium en kunststof pvc draaikiepraam kozijnen. Je kunt de klemsteunen echter beter niet gebruiken bij houten draaikiepraam kozijnen. Deze zijn hier niet voor gemaakt en je kunt er schade aan het kozijn mee aanrichten.

Voordelen van klemsteunen

Het voordeel van klemsteunen in plaats van boren, is dat je geen gaten in het kozijn hebt en hierdoor dus geen schade aan een (huur)-pand maakt. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk makkelijker en best wel fijn als je niet zo handig bent!

Boren

Ben je toch genoodzaakt te boren, bijvoorbeeld wanneer je een houten raamkozijn hebt, kies dan voor producten die eenvoudig op te hangen zijn. Je vindt een groot deel van dit soort producten in ons assortiment.

Tips voor klemsteunen
Raamdecoratie met klemsteunen van ilumio

Raamdecoratie met klemsteunen van ilumio

Geschikte raamdecoratie voor klemsteunen zijn dus: rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en horizontale aluminium jaloezieën. Klemsteunen kun je beter niet gebruiken bij raamdecoratie zoals houten jaloezieën en duo rolgordijnen.

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd welke raamdecoratie voor klemsteunen wij allemaal in ons assortiment hebben? Neem dan even een kijkje op onze website! Mocht je nog vragen hebben over het ophangen van raamdecoratie met klemsteunen, neem dan gerust contact met ons op.