Klemsteunen: Welke raamdecoratie kan er wel en niet aan?

Welke raamdecoratie is geschikt voor klemsteunen en welke niet? Het vinden van hippe raamdecoratie voor een draai-kiepraam is wat moeilijker dan voor een regulier raam.

Gelukkig kun je met behulp van klemsteunen een groot aantal typen raamdecoratie ook voor een draaikiepraam gebruiken. Om je op weg te helpen, vertellen we in deze blog welke raamdecoratie geschikt is voor klemsteunen en welke raamdecoratie niet geschikt is voor klemsteunen.

Klemsteunen bij draaikiepraam

Klemsteunen bij draaikiepraam

Wanneer je een draaikiepraam hebt maar toch mooie raambekleding wilt ophangen, kun je kiezen voor het gebruik van klemsteunen. Klemsteunen zijn accessoires die je kunt gebruiken om de raamdecoratie op het raam te hangen. Hierbij hoef je niet te boren in het kozijn of een plakstrip aan te brengen. 

Je bevestigt het ophangsysteem van de gordijnen of jaloezieën vast aan de klemsteun. Een groot deel van de raamdecoratie is geschikt voor deze klemsteunen. Er is echter ook een gedeelte dat alleen geschikt is voor boren en dus niet voor klemsteunen. In de onderstaande lijst vind je een overzicht van de raamdecoratie die geschikt en ongeschikt is voor klemsteunen.

Geschikte raamdecoratie klemsteunen

Geschikte raamdecoratie klemsteunen

Rolgordijnen met klemsteunen

Rolgordijnen met klemsteunen zijn een goede keuze wanneer het aankomt op draaikiepramen. Deze rolgordijnen met klemsteunen zijn ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en hippe designs. Je kunt ze dus helemaal aanpassen op je interieur! De klemsteunen worden geleverd in de kleur wit en kunnen ook worden gecombineerd met spandraden.

 

Plisségordijnen met klemsteunen

Ook plisségordijnen kunnen bevestigd worden met een klemsteun. Plissés hebben twee stoflagen waardoor de koorden en koordgaatjes niet zichtbaar zijn. Dit model is zeer geschikt voor bijzondere ramen en dus ook voor het draaikiepraam. Plisségordijnen met klemsteunen vind je in veel verschillende kleuren en stoffen waardoor ze geschikt zijn voor elk interieur!

 

Horizontale aluminium jaloezieën met klemsteunen

Hou je van een stoere look en wil je graag aluminium jaloezieën? Dan kun je deze monteren met klemsteunen. Hiervoor kun je speciale klemsteunen bestellen waarbij je niet hoeft te boren. Om te voorkomen dat de aluminium jaloezie gaat klapperen tegen het kozijn, kun je de klemsteunen ook combineren handige fixeersteunen die door middel van een magneet de jaloezie op zijn plek houdt.

Ongeschikte raamdecoratie klemsteunen

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn helaas niet geschikt voor klemsteunen omdat ze niet op het bovenvak passen. Hierdoor is het niet mogelijk om de klemsteunen op de juiste manier te bevestigen. Ook zijn de lamellen van 5 cm te breed waardoor je het raam niet meer goed kunt openen. Houten jaloezieën zijn wel te bevestigen door te boren.

Duo Rolgordijnen

Ook duo rolgordijnen zijn niet geschikt voor klemsteunen omdat ze geleverd worden met een koof. Een koof is een bovenbak om de rol heen waardoor de klemsteunen niet meer kunnen worden bevestigd. 

Ongeschikte raamdecoratie klemsteunen

Tips voor klemsteunen

Nu je op de hoogte bent van geschikte en ongeschikte raamdecoratie voor klemsteunen, hebben wij ook nog een aantal handige tips voor het ophangen van raamdecoratie met klemsteunen.

Geschikte raamkozijnen voor klemsteunen

De meeste kozijnen zijn geschikt voor het plaatsen van klemsteunen zoals aluminium en kunststof pvc draaikiepraam kozijnen. Je kunt de klemsteunen echter beter niet gebruiken bij houten draaikiepraam kozijnen. Deze zijn hier niet voor gemaakt en je kunt er schade aan het kozijn mee aanrichten.

Voordelen van klemsteunen

Het voordeel van klemsteunen in plaats van boren, is dat je geen gaten in het kozijn hebt en hierdoor dus geen schade aan een (huur)-pand maakt. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk makkelijker en best wel fijn als je niet zo handig bent!

Boren

Ben je toch genoodzaakt te boren, bijvoorbeeld wanneer je een houten raamkozijn hebt, kies dan voor producten die eenvoudig op te hangen zijn. Je vindt een groot deel van dit soort producten in ons assortiment.

Tips voor klemsteunen

Raamdecoratie met klemsteunen van ilumio

Geschikte raamdecoratie voor klemsteunen zijn dus: rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en horizontale aluminium jaloezieën. Klemsteunen kun je beter niet gebruiken bij raamdecoratie zoals houten jaloezieën en duo rolgordijnen.

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd welke raamdecoratie voor klemsteunen wij allemaal in ons assortiment hebben? Neem dan even een kijkje op onze website! Mocht je nog vragen hebben over het ophangen van raamdecoratie met klemsteunen, neem dan gerust contact met ons op.