Klemsteunen: Welke raamdecoratie kan er wel en niet aan?

Welke raamdecoratie is geschikt voor klemsteunen en welke niet? Het vinden van hippe raamdecoratie voor dit draai-kiepramen is wat moeilijker dan voor een regulier raam.

Gelukkig kun je met behulp van klemsteunen een groot aantal typen raamdecoratie ook voor een draaikiepraam gebruiken. Om je op weg te helpen, vertellen we in deze blog welke raamdecoratie geschikt is voor klemsteunen en welke raamdecoratie niet geschikt is voor klemsteunen.

Klemsteunen bij draaikiepraam

Klemsteunen bij draaikiepraam

Wanneer je een draaikiepraam hebt maar toch mooie raambekleding wilt ophangen, kun je kiezen voor het gebruik van klemsteunen. Klemsteunen zijn een accessoire die je kunt gebruiken om de raamdecoratie op het raam te plaatsen. Hierbij hoef je niet te boren in het kozijn of een plakstrip aan te brengen. Je bevestigt de klemsteun gemakkelijk op het raam.

 

Vervolgens maak je het ophangsysteem van de gordijnen of jaloezieën vast aan de klemsteun. Een groot deel van de raamdecoratie is geschikt voor deze klemsteunen. Er is echter ook een gedeelte dat alleen geschikt is voor boren en dus niet voor klemsteunen. In de onderstaande lijst vind je een overzicht van de raamdecoratie die geschikt en ongeschikt zijn voor klemsteunen.

Geschikte raamdecoratie klemsteunen

Rolgordijnen met klemsteunen

Rolgordijnen met klemsteunen zijn een goede keuze wanneer het aankomt op draaikiepramen. Deze rolgordijnen met klemsteunen zijn ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en hippe designs. Je kunt ze dus helemaal aanpassen op je interieur! De klemsteunen worden geleverd in de kleur wit en kunnen ook worden gecombineerd met spandraden.

 

Plisségordijnen met klemsteunen

Ook plisségordijnen kunnen bevestigd worden met een klemsteun. Plissés hebben twee stoflagen waardoor de koorden en koordgaatjes niet zichtbaar zijn. Dit model is zeer geschikt voor bijzondere ramen en dus ook voor het draaikiepraam. Plisségordijnen met klemsteunen vind je in veel verschillende kleuren en stoffen waardoor ze geschikt zijn voor elk interieur!

 

Vouwgordijnen met klemsteunen

Mocht je graag een vouwgordijn willen bevestigen in een draai-kiepraam, dan is dat zeker mogelijk. Vouwgordijnen zijn geschikt voor klemsteunen. Je kunt deze ook combineren met spandraden, waardoor het vouwgordijn netjes langs het raam blijft hangen wanneer je het draai-kiepraam kantelt.

Horizontale aluminium jaloezieën met klemsteunen

Hou je van een natuurlijke look en wil je graag houten jaloezieën? Dan kun je deze monteren met klemsteunen. Hiervoor kun je speciale klemsteunen bestellen waarbij je niet hoeft te boren. Deze klemsteunen zijn geschikt voor 25 en 50 mm lamellen, dus de kans is groot dat er wel een voor je bij zit. Om te voorkomen dat de houten jaloezie gaat klapperen tegen het kozijn, kun je de klemsteunen ook combineren met spandraden.

Ongeschikte raamdecoratie klemsteunen

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn helaas niet geschikt voor klemsteunen omdat ze niet op de bovenvak passen. Hierdoor is het niet mogelijk om de klemsteunen op de juiste manier te bevestigen. Aluminium jaloezieën zijn met name geschikt voor grote, rechte ramen en kunnen wel met een boor worden vastgezet.

Duo Rolgordijnen

Ook duo rolgordijnen zijn niet geschikt voor klemsteunen omdat ze geleverd worden met een koof. Een koof is een bovenbak om de rol heen waardoor de klemsteunen niet meer kunnen worden bevestigd. In onze nieuwe collectie zit er echter een variant die wél met klemsteunen bevestigd kan worden! Het gaat hier over de duo rolgordijnen uit de categorie Basics.

Tips voor klemsteunen

Nu je op de hoogte bent van geschikte en ongeschikte raamdecoratie voor klemsteunen, hebben wij ook nog een aantal handige tips voor het ophangen van raamdecoratie met klemsteunen.

Geschikte raamkozijnen voor klemsteunen

De meeste kozijnen zijn geschikt voor het plaatsen van klemsteunen zoals aluminium en kunststof PVC draaikiepraam kozijnen. Je kunt de klemsteunen echter beter niet gebruiken bij houten draaikiepraam kozijnen. Deze zijn hier niet voor gemaakt en je kunt er schade aan het kozijn mee aanrichten.

Voordelen van klemsteunen

Het voordeel van klemsteunen in plaats van boren, is dat je geen gaten in het kozijn hebt en hierdoor dus geen schade aan een (huur)-pand maakt. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk makkelijker en best wel fijn als je niet zo handig bent!

Boren

Ben je toch genoodzaakt te boren, bijvoorbeeld wanneer je een houten raamkozijn hebt, kies dan voor producten die eenvoudig op te hangen zijn. Je vindt een groot deel van dit soort producten in ons assortiment.

Mini-rolgordijn met klemsteunen

Ben je benieuwd of het ook mogelijk is om mini rolgordijnen op te hangen? Dat kan zeker! Mini-rolgordijnen kun je eenvoudig ophangen met klemsteunen.

Raamdecoratie met klemsteunen van ilumio

Geschikte raamdecoratie voor klemsteunen zijn dus: rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en horizontale aluminium jaloezieën. Klemsteunen kun je beter niet gebruiken bij raamdecoratie zoals houten jaloezieën en duo rolgordijnen.

 

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd welke raamdecoratie voor klemsteunen wij allemaal in ons assortiment hebben? Neem dan even een kijkje op onze website! Mocht je nog vragen hebben over het ophangen van raamdecoratie met klemsteunen, neem dan gerust contact met ons op.

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier