Isolerende gordijnen

Gordijnen hebben vele voordelen en functies ten opzichte van andere soorten raambekleding. Eén hiervan is dat ze kunnen isoleren. Nu vragen veel mensen zich af, hoe kan dit? Tussen jouw raam en je gordijn zit altijd nog een stukje lucht. Deze stilstaande lucht creëert een isolerende laag. Hoe dikker de stof, hoe beter! Zo heb je dus gordijnen met een goede isolerende werking. Hierdoor blijft in de winter de warmte binnen waardoor je huis lekker op temperatuur blijft, en kun je in de zomer de warme lucht juist buiten houden. Gordijnen zijn dus geschikt voor ieder jaargetijde.

Verduisterende isolerende gordijnen

Naast het isoleren van je woning, zijn gordijnen op meerdere vlakken praktisch. Met een dikke verduisterende stof bijvoorbeeld, hiermee heb je het beste isolerende resultaat en kun je je kamer verduisteren voor een goede nachtrust. Je kunt met gordijnen ook eenvoudig je lichtinval bepalen. Bij ilumio heb je de keuze uit een verduisterende, inbetween of vitrage gordijn. Deze verschillende transparanties hebben allemaal hun eigen voordelen. Een verduisterend gordijn heeft de meeste dikke stof en heeft daarom ook een betere isolatie.

Verduisterende isolerende gordijnen

Geluidswerende gordijnen

Kies je voor verduisterende gordijnen met een dikke stof, dan kies je gelijk voor het materiaal dat niet alleen verduistert en isoleert, maar ook voor de stof met een geluidswerende werking. Door het grote oppervlakte van gordijnen en door de verschillende lagen stof kunnen de gordijnen geluidsgolven opvangen. Hierdoor verbetert de akoestiek in huis en kun je meer genieten van muziek of het geluid van een spannende film of serie.

Daarnaast geven geluidsisolerende gordijnen ook wat rust in huis omdat ze het geluid van buiten filteren. Ideaal voor als je in een drukke plaats of aan een drukke straat woont. Ook werkt dit natuurlijk andersom, het geluid van binnen wordt gefilterd voordat het buiten is.

De stijl van gordijnen

De stijl van gordijnen

Gordijnen hebben een enorm chique uitstraling. Isolerende gordijnen bestaan uit een dikke stof. Door deze dikke stof krijgt je gordijn een luxe en vol uiterlijk. Je gordijnen vallen hierdoor mooi en hebben een stijlvolle sfeer. Het creëren van sfeer is met verduisterende gordijnen erg eenvoudig. Nog een groot voordeel van isolerende gordijnen is dat je ze kunt combineren met andere raamdecoratie zoals jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen etc. Door het combineren van de raamdecoratie kun je zoveel mogelijk gebruik maken en genieten van de voordelen van diverse raamdecoratie.

De isolerende gordijnen van ilumio

ilumio biedt op maat gemaakte gordijnen aan in diverse stoffen, materialen en kleuren. We hebben een ruim assortiment waardoor er altijd wel geschikte gordijnen tussen zitten voor jouw interieur. De gordijnen van ilumio zijn voorzien van een dubbele plooi, hierdoor vallen de gordijnen mooi en vol. Dit zorgt weer voor een luxe en chique uitstraling.

De isolerende gordijnen van ilumio

De voordelen even op een rijtje

  • Je kunt isolerende gordijnen voor ieder seizoen wel gebruiken. In de zomer werkt de isolerende functie om de warmte buiten te houden en jij dus kunt afkoelen en genieten van de temperatuur in huis. In de winter werken de isolerende gordijnen juist andersom. Door de gordijnen dicht te houden, blijft de warmte in huis en de kou buiten.
  • Hoe dikker de stof, hoe beter deze isoleert. Vraag je je af welke gordijnen het best isoleert en verduistert? Dan zijn verduisterende gordijnen ideaal. Door de dikke stof komt er geen licht door en tegelijk creëer je een isolerende laag tussen je gordijn en raam.
  • Door het grote oppervlakte van gordijnen en de dikte van de stof kunnen ze geluidsgolven opvangen. De gordijnen hebben dus ook een geluidsisolerende werking. Een groot voordeel voor als je in een drukke straat of buurt woont.
  • Ook zijn gordijnen enorm stijlvol. Door de volle en dikke stof heeft dit een luxe en chique uitstraling. Gordijnen zijn ook het makkelijkste te combineren met andere raamdecoratie. Hierdoor kun je genieten van de verschillende voordelen van verschillende raamdecoratie.
  • ilumio biedt isolerende gordijnen op maat aan in diverse stoffen, materialen en kleuren. We hebben een ruim assortiment waardoor er altijd wel geschikte gordijnen tussen zitten voor jouw interieur.

Veelgestelde vragen

  1. Tussen jouw raam en je gordijn zit altijd nog een stukje lucht. Deze stilstaande lucht creëert een isolerende laag. Hoe dikker de stof, hoe beter.
  2. Je kunt isolerende gordijnen voor ieder seizoen gebruiken. In de zomer werkt de isolerende functie om de warmte buiten te houden. In de winter werken de isolerende gordijnen juist andersom. Het tweede voordeel is dat ze door de dikte van de stof kunnen geluidsgolven op kunnen. De gordijnen zijn ook het makkelijkste te combineren met andere raamdecoratie. Hierdoor kun je genieten van de verschillende voordelen van verschillende raamdecoratie.

Populaire producten