Gordijn voor kast

Naast het gebruik als raamdecoratie kunnen gordijnen perfect gebruikt worden voor het afsluiten van kasten. Gordijnen voor jouw kast zijn een functionele en elegante oplossing. Ze zijn namelijk makkelijk te sluiten en geven sfeer aan iedere kamer. De tijd dat kastgordijnen gezien werden als onaantrekkelijk is lang voorbij. Steeds valer worden kamers of kasten afgesloten met een gordijn in plaats van met een “old school” deur. Deze oplossing wordt voor steeds meer verschillende ruimtes en kasten gebruikt.
Waarom een kastgordijn kiezen?

Waarom een kastgordijn kiezen?

Vroeger koos men voor kastgordijnen vanwege een ruimtelijk probleem. Als er te weinig ruimte was voor echte kastdeuren of kleedkamerdeuren werd er vaak gekozen voor gordijnen. Ook mensen die in een klein appartement wonen wilden voorheen vaak een aparte kleedkamer hebben en maakten een afscheiding middels gordijnen.

Tegenwoordig gebruiken mensen nog steeds kastgordijnen om genoeg ruimte over te houden voor een comfortabele kleedkamer. Ook zijn er mensen die niet houden van het uiterlijk van hun deuren en kiezen voor gordijnen omdat deze meer sfeer geven aan een ruimte. Hierbij kan de kleur van het beddengoed of tapijt overeenkomen met de kleur van de kastgordijnen. Hiernaast kunnen gordijnen een perfecte oplossing zijn voor de kasten of deuren van kleine kinderkamers.

Voordelen van kastgordijnen

Kleedkamergordijnen of kastgordijnen zijn gemakkelijk en snel op te hangen. Dit type gordijn is makkelijk te gebruiken en sluit een kast of kleedkamer af in een simpele handomdraai. Naast dat de gordijnen gemakkelijk te gebruiken zijn, zijn ze ook verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Hierdoor is er voor iedere situatie een passende oplossing en kan je makkelijk van kleur wisselen als jij jouw kamer opnieuw wilt inrichten. Ook zijn de kastgordijnen of kleedkamergordijnen makkelijk schoon te maken zodat ze er na een wasbeurt weer als nieuw bij hangen.

Verschillende transparanties voor kastgordijnen

De kastgordijnen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende transparanties. Ons assortiment bestaat onder andere uit transparantie kastgordijnen en verduisterende kastgordijnen. Iedere transparantie heeft zijn eigen voordelen.

Verschillende transparanties voor kastgordijnen
Transparante kastgordijnen

Transparante kastgordijnen

Transparante kastgordijnen zijn transparant en ideaal voor kasten of kleedkamers die niet volledig afgesloten hoeven te worden. Dit type gordijn is handig voor kasten waarbij je direct wil zien wat erachter ligt. Ook kan dit bijdrage aan de sfeer die je wilt creëren in deze kleedkamer of ruimte.

Verduisterende kastgordijnen

Verduisterende kastgordijnen

Verduisterende kastgordijnen zijn verduisterend en hierdoor dus niet doorzichting. Dit betekent dat deze gordijnen perfect zijn voor kasten of kleedkamers die daadwerkelijk afgesloten moeten worden. Zodoende is het niet zichtbaar wat er in de kast of kleedkamer ligt. Door dit type te gebruiken wordt de kleedkamer of kast echt afgescheiden van de rest.

Kastgordijnen op maat

Kastgordijnen op maat

Al onze kleedkamergordijnen en kastgordijnen worden op maat gemaakt voor jouw situatie. Dit doen wij op basis van de door jou doorgegeven afmetingen. Om er zeker van te zijn dat jij optimaal kunt genieten van jouw nieuwe gordijnen leveren wij deze standaard met 5 jaar fabrieksgarantie. Wij maken gebruik van de hoogste kwaliteit stoffen om jouw kastgordijnen op maat te maken. Ook vind je in ons assortiment de populairste kleuren en de nieuwste trends zodat je de mooiste en hipste kastgordijnen kunt vinden.