5 jaar garantie

5 jaar garantie

Bestel je bij ilumio, dan bestel je mooie raamdecoratie voor een hele fijne prijs. We gebruiken sterk en duurzaam materiaal, zodat we er zeker van zijn dat jouw nieuwe raamdecoratie lang meegaat. Ook wordt ieder onderdeel met de hand getest en op maat gemaakt. Zo durven we met een gerust hart 5 jaar garantie te geven op elk product.

Daarom profiteer je bij ilumio ook na 2 jaar nog van je garantie en krijg je een nieuw product onder de aangegeven voorwaarden. Onder deze garantie valt het mechanisme, de steunen en de bedieningskoorden.

De klacht wordt gedekt door de garantie indien deze geen oorzaak is van: 

  1. een opzettelijke beschadiging of nalatig gebruik van het product
  2. onvoorzichtig gebruik of een nalatig onderhoud van het product 
  3. een normale achteruitgang van het product door tijd
  4. een beschadiging door de gebruiksaanwijzing niet of slecht toe te passen.

Herroepingsrecht

Binnen 14 dagen kun je zonder opgave van redenen de overeenkomst herroepen voor Basic en Velux Basic producten. Voor maatwerk gelden hiervoor andere regels. Deze vind je verderop op deze pagina. Deze herroepingstermijn verloopt 14 dagen na de dag waarop jij (of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is) de bestelling hebt ontvangen. Om gebruik te maken van dit herroepingsrecht kan je ons per e-mail op de hoogte stellen via info@ilumio.nl, of telefonisch via 030 - 200 1047. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je de betaling die je tot op dat moment hebt gedaan binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld terug op je rekening. Indien je slechts een deel van de bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij hier andere afspraken over worden gemaakt. Voor de terugbetaling zullen geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of als je hebt aangetoond dat de producten zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Nadat je ons hebt laten weten gebruik te maken van het herroepingsrecht heb je 14 dagen de tijd om de producten aan ons terug te zenden of te overhandigen. De kosten voor retourzending zijn voor jouw eigen rekening. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Vermeld op de doos je ordernummer en stuur het naar:

ilumio raamdecoratie
Ampèrestraat 11 (HAL D)
8071 PH Nunspeet
The Netherlands

Indien de producten duidelijke gebruikssporen hebben dan zullen deze de waarde van de producten verminderen. Indien je alleen de aard, de kenmerken en werking van de producten hebt gecontroleerd zal dit echter meevallen en blijft de waarde gelijk. 

Herroepingsrecht montageservice

Ook voor de door ons aangeboden montagediensten geldt het herroepingsrecht. Voor onze diensten die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig zijn uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze uitzondering geldt alleen indien de dienst van start is gegaan met uitdrukkelijke instemming van de consument die hierbij verklaard heeft afstand te doen van zijn herroepingsrecht. U wordt hier in ons bestelproces ook op gewezen.  Voor terugbetaling geldt hetzelfde als hiervoor aangegeven voor het herroepingsrecht bij producten.

Herroepingsrecht op maatwerk producten

De producten die op maat zijn gemaakt voor de consument zijn uitgesloten van het herroepingsrecht van 14 dagen. Voor de maatwerkproducten geldt dat je tot 14:00 uur de volgende werkdag om de bestelling gratis kunt wijzigen of annuleren. Na die tijd kunnen we een dergelijk verzoek niet meer in behandeling nemen.

Dit herroepingsrecht geldt niet voor producten met een snelle levering, deze zijn helaas niet te annuleren.

Zie voor meer informatie hierover onze algemene voorwaarden.

Wil je nog iets wijzigen aan je order of toch annuleren?

Dan heb je tot 14:00 uur de volgende werkdag om jouw bestelling gratis te wijzigen of annuleren. Na die tijd kunnen we een dergelijk verzoek niet meer in behandeling nemen. Dit geldt niet voor producten met een snelle levering, deze zijn helaas niet te annuleren.

Ben je niet tevreden over onze producten of diensten?

Laat het ons zo gauw mogelijk weten via onze Klantenservice: info@ilumio.nl. Klachten worden binnen 1 werkdag na ontvangst beantwoord. Tip: stuur in je mail foto's mee van het defect, dan kunnen we je nog sneller helpen. 

Ben je niet tevreden met de afhandeling van de klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Beschadigde producten

Een klacht of een defect product na de garantieperiode

Ook na de garantieperiode van je product staan we voor je klaar bij klachten of defecten.
Als je om reparatie of vervanging vraagt na de garantieperiode, is het mogelijk dat we je een bijdrage in lijn met de kosten vragen.

In dat geval word je van te voren op de hoogte gebracht.
  

Goederen die tijdens het transport beschadigd zijn geraakt  

Je product wordt met zorg ingepakt. Toch kan het voorkomen dat je bestelling tijdens het transport beschadigd raakt. Bij de aflevering van je bestelling raden we je aan om de staat van het pakket en je product te controleren en om te kijken of je bestelling volledig is.

Volg de volgende stappen om je bestelling zo snel mogelijk te laten vervangen of compleet te maken:

1. Neem het pakket in ontvangst

2. Breng onze Klantenservice zo snel mogelijk op de hoogte van het probleem per mail info@ilumio.nl of per telefoon 030 - 200 1047. Voeg foto's toe van de beschadiging als bewijs
3. Ontvang een bevestiging per mail of per telefoon met de te volgen stappen.
Beschadigde producten
Gratis meetverzekering

Gratis meetverzekering

Heb je het product ontvangen en blijkt dat deze toch niet helemaal goed past? Dan kun je gebruikmaken van onze meetverzekering. Hierbij krijg je van ons gratis een product dat wel past. Onze meetverzekering geldt alleen voor onze op maat gemaakte producten, dus de Plus en Premium collectie. De meetverzekering is niet geldig op onze Basic collectie en onze dakraam rolgordijnen.

Tot 14 dagen na het ontvangen van jouw product kun je gratis een product met de juiste afmetingen ontvangen. Ga voor de voorwaarden naar de pagina over de gratis meetverzekering.

Niet goed, geld terug

Ben je niet tevreden na ontvangst van je product, dan bieden wij binnen 30 dagen een niet goed geld terug garantie.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Als een product defect gaat of is vanwege een fabricagefout binnen de eerste 30 dagen na levering, dan heb je recht op terugbetaling of een nieuw product.
  • Stuur foto's of een video van het defect naar onze Klantenservice via info@ilumio.nl 
    Je krijgt binnen 1 werkdag een reactie. We zullen samen tot een geschikte oplossing komen voor jouw situatie.
  • Producten die onjuist gebruikt zijn of niet in de smaak vallen na ontvangst vallen buiten deze garantie. Deze extra garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.
Niet goed, geld terug