Wettelijke garantie

Wettelijke garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie.

Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.
Extra garanties gelden onverminderd de wettelijke garantie.
Extra garantie
De extra door ilumio aangeboden garantie voor de producten geldt voor 5 jaar, vanaf de leverdatum.
 
Deze garantie bevat het mechanisme, de steunen en de bedieningskoorden.

De klacht wordt gedekt door de garantie indien deze geen oorzaak is van:
 
1. een opzettelijke beschadiging of nalatig gebruik van het product
2. onvoorzichtig gebruik of een nalatig onderhoud van het product 
3. een normale achteruitgang van het product door tijd
4. een beschadiging door de gebruiksaanwijzing niet of slecht toe te passen.
Herroepingsrecht

Herroepingsrecht

Alle producten in het assortiment van ilumio zijn maatwerkproducten. Alle gordijnen en jaloezieën worden namelijk naar instructies van de klant op maat vervaardigd. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op deze maatwerkproducten. Zie artikel 10 van de Algemene Voorwaarden.

Wil je nog iets wijzigen aan je order of toch annuleren?

Dan heb je tot 14:00 uur de volgende werkdag om jouw bestelling gratis te wijzigen of annuleren. Na die tijd kunnen we een dergelijk verzoek niet meer in behandeling nemen.

Ben je niet tevreden over onze producten of diensten?
Heb je een gebrekkige bestelling ontvangen? Is er een defect aan je product binnen de garantieperiode?

Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de gebreken zijn geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij onze Klantenservice.


Neem contact op met onze Klantenservice via 030 - 200 1047 of stuur ons een mail via info@ilumio.nl. Klachten worden binnen 24 uur na ontvangst beantwoord. 

Ben je niet tevreden met de afhandeling van de klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).
 
Praktische oplossingen

Praktische oplossingen

De transparante sluiting die vasthangt aan het koord van je rolgordijn dient als veiligheidsmechanisme voor je kind. Gebruik het bedieningskoord altijd met zorg. 
 
Als het bedieningskoord van je gordijn los komt van de doorschijnende sluiting of als het bedieningskoord volledig loskomt van het mechanisme, kan je ze altijd gemakkelijk terugplaatsen.
 
Verwijder eerst de eindkapjes die over de steunen zitten. Haal het gordijn helemaal op en voeg het bedieningskoord toe in de kleine voorziene inkepingen.

Zorg ervoor dat de transparante sluiting aan de voorkant en aan de bovenkant zit tijdens deze handeling. Alles ok? Schuif dan de eindkapjes weer over de steunen en klaar!
 
Het is ook mogelijk dat het mechanisme defect is en dat dit vervangen moet worden. Neem contact op met onze Klantenservice per telefoon 030 - 200 1047 of per mail info@ilumio.nl. We sturen je binnen 72 uur een nieuw onderdeel.  
Beschadigde producten

Beschadigde producten

Een klacht of een defect product na de garantieperiode
Ook na de garantieperiode van je product blijven jou ter beschikking voor gerechtvaardigde klachten.
Als je om reparatie of vervanging vraagt na de garantieperiode, is het mogelijk dat we je een bijdrage in lijn met de kosten vragen.

In dat geval word je van te voren op de hoogte gebracht.
  
Goederen die tijdens het transport beschadigd zijn geraakt  
Je product wordt met zorg ingepakt. Toch kan het voorkomen dat je bestelling tijdens het transport beschadigd raakt. Bij de aflevering van je bestelling raden we je aan om de staat van het pakket en je product te controleren en om te kijken of je bestelling volledig is.

Als je twijfelt over de inhoud of staat van je pakje, raden we je aan om de levering te weigeren.
Vermeld precies de reden op je leveringsbon. We werken nauw samen met NE Distriservice om leveringsmoeilijkheden te regelen.

Volg de volgende stappen om je bestelling zo snel mogelijk te laten vervangen of compleet te maken:

1. Neem het pakket in ontvangst

2. Breng onze Klantenservice zo snel mogelijk op de hoogte van het probleem per mail info@ilumio.nl of per telefoon 030 - 200 1047. Voeg foto's toe van de beschadiging als bewijs
3. Ontvang een bevestiging per mail of per telefoon met de te volgen stappen.