Lichtdoorlatende rolgordijnen: Ontdek de verrassende eigenschappen

Voor elke ruimte in het huis is er een ander rolgordijn geschikt.

Zo wil je in de woonkamer rolgordijnen die de inkijk beperken en goed passen bij het interieur maar vind je het in de slaapkamer belangrijk dat ze verduisterend zijn.

Om een goede keuze te maken geven we je in deze blog meer informatie over lichtdoorlatende gordijnen. Lees meer over de eigenschappen van lichtdoorlatende rolgordijnen.

Verduisterende en transparante rolgordijnen

Zoals we al zeiden is er voor elke ruimte een geschikt rolgordijn. Zo kun je kiezen voor verduisterende of transparante rolgordijnen.

Verduisterende rolgordijnen maken je kamer echt donker en geven licht geen kans om door de gordijnen heen te schijnen. Deze zijn met name geschikt voor de slaapkamer.

 

Transparante rolgordijnen daarentegen zorgen voor een sfeervolle beperking van de lichtinval.

Hierdoor blijft het wel licht in de kamer maar wordt de inkijk verminderd. Deze rolgordijnen zijn bijvoorbeeld geschikt voor de woon- of badkamer.

De verschillende stofsamenstellingen van lichtdoorlatende rolgordijnen

1. Voile

Lichtdoorlatende rolgordijnen worden samengesteld met verschillende stoffen. Zo heb je voile, dit is een traditionele transparante stof. Voile is erg glad en glanzend en is vaak wit of ecru.

2. Vitrage

Vitrage is een verzamelnaam voor zeer transparante gordijnstoffen, waaronder voile. Deze worden meestal in combinatie met overgordijnen gebruikt en blijven overdag vaak gesloten. Vitrage beperkt op een subtiele manier de lichtinval en inkijk. Vitrage komt vaak voor bij normale gordijnen.

3. Inbetween

Inbetween is een verzamelnaam voor transparante stoffen die tussen voile en een overgordijn in zitten. Ze laten wel licht door maar je kunt er niet goed door naar buiten kijken. Deze stof is geschikt wanneer je behoefte hebt aan veel privacy maar ook licht wilt. De stof is erg populair en komt in veel verschillende kleuren en maten.

4. Overgordijn

Overgordijnen gaan nog een stapje verder. Deze stof laat wel licht door maar je kunt er niet doorheen kijken. Deze stof zorgt voor sfeer, warmte en houdt ook geluid tegen.

5. Uni

Uni stoffen zijn lichtdoorlatend en hebben geen dessin. Deze stof kan zowel glad als met structuren worden geleverd, dit is afhankelijk van de manier van weven.

6. Jacquard

Jacquard stoffen zijn geweven stoffen met een patroon. Hierbij kun je vaak zelf kiezen welk patroon je in het gordijn geweven wilt hebben.

De verschillende eigenschappen van lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen hebben meer functies dan je misschien zou denken. Naast dat ze je beschermen tegen fel zonlicht, zijn ze ook een ware toevoeging voor je interieur.Bovendien zorgen ze ook voor privacy zonder dat het te somber wordt in huis. Zo voorkom je dat voorbijgangers ongewenst bij je naar binnen kijken terwijl jij nog steeds naar buiten kunt kijken. Tot slot verminderen lichtdoorlatende rolgordijnen ook geluid van buitenaf.  

Daarnaast zorgen ze ook voor privacy zonder dat het donker wordt in de ruimte. Op deze manier kan er niemand naar binnen gluren, maar kun je wel naar buiten kijken! Ook kunnen lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen voor een vermindering van het geluid van buiten. 

De beste kamers voor lichtdoorlatende rolgordijnen 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn met name geschikt voor ruimtes waar je wel licht wilt houden maar geen inkijk wenst. Dit zijn vaak ruimtes zoals de woonkamer of keuken die aan de straat zitten.

Ook is het geschikt voor badkamers waar je wel veel licht wilt maar inkijk ongewenst is.

De beste kleuren van lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Vraag jezelf af in welke ruimtes je hoeveel licht wilt. Wanneer je kiest voor een lichte kleur zal er meer lichtinval zijn dan bij een donkere kleur.

Ook heb je met de keuze voor een donkere kleur meer privacy.

 

De kleur die je kiest hangt natuurlijk ook af van de rest van je interieur. Deze moet passen bij de meubels, vloer en accessoires in de rest van de woning.

Zo komen lichte rolgordijnen vaak goed tot zijn recht in een industrieel interieur en zijn donkere rolgordijnen geschikt voor een meer klassieke uitstraling.

 

Hopelijk kun je na het lezen van deze blog een goede keuze maken voor het soort rolgordijn wat past bij jouw woning.

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn essentieel voor een heerlijk en perfect interieur!

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier