Raamdecoratie voor grote ramen

Heb jij mooie, grote raampartijen in huis? Dan geniet je van een mooi uitzicht naar buiten, veel natuurlijk licht en een kamer die groter oogt dan hij werkelijk is. Die grote ramen verdienen natuurlijk de beste raamdecoratie, maar wat is dat dan?

In dit artikel laten we je de beste opties zien voor wanneer je raamdecoratie voor grote ramen zoekt. Of je nu de nadruk wil leggen op de lichtinval, je privacy of je inrichting; er is altijd wel een soort raamdecoratie te vinden die bij jouw wensen past. Zo haal jij het meeste uit je grote ramen.

Plisségordijnen voor een flexibele lichtinval

Plisségordijnen voor een flexibele lichtinval

Het is misschien wel het grootste voordeel van grote ramen: je krijgt veel natuurlijk licht binnen. Hierdoor lijkt je kamer groter, lichter en ruimer. Als je het meeste uit dit prachtige licht wilt halen is het echter belangrijk dat je er grip op krijgt en geen enkele soort raamdecoratie geeft je meer controle over het licht dan plisségordijnen.

 

Zoals de meeste raamdecoratie van ilumio komen plissés in drie verschillende soorten: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Afhankelijk van je keuze laat je meer licht binnen of geniet je meer privacy. Welke soort je ook kiest, dankzij de top down bottom up functie heb je ultieme controle. Hiermee kun je zowel de bovenkant als de onderkant van het gordijn in hoogte verstellen, zodat je helemaal zelf bepaalt hoeveel licht je binnenlaat.

Gordijnen tot wel 10 meter breed

De gordijnen van ilumio zijn beschikbaar in een maximale breedte van maar liefst 10 meter. Dit maakt ze de ideale raamdecoratie voor grote ramen. Ook met gordijnen heb je de keuze uit verschillende maten van transparantie zodat je zelf bepaald hoeveel licht er binnenkomt wanneer je de ramen dicht hebt. Zo kun je lichtdoorlatende gordijnen gebruiken wanneer je een grote raampartij aan de straatkant hebt. Dan geniet je wel van het daglicht dat naar binnen komt, maar behoud je je privacy.

 

Daarnaast zorgen gordijnen voor een betere akoestiek in huis. Het is iets wat mensen vaak over het hoofd zien, maar grote ramen kunnen een galm veroorzaken in grote ruimtes. Gordijnen dempen de geluidsgolven waardoor een kamer knus en gezellig blijft. Wil je wel gewoon naar buiten blijven kijken? Neem dan transparante gordijnen. Ten slotte bespaar je met gordijnen op installatiekosten. Montage door de experts van ilumio kost slechts 39 euro per product. Aangezien de gordijnen tot wel 10 meter breed geleverd kunnen worden, heb je meestal maar één product nodig.

Gordijnen tot wel 10 meter breed
Pvc jaloezieën voor een moderne uitstraling

Pvc jaloezieën voor een moderne uitstraling

Gordijnen mogen veel voordelen hebben, wanneer je op zoek bent naar een moderne uitstraling kun je beter kijken naar pvc jaloezieën. Deze raamdecoratie wordt geleverd met lamellen van 50 mm wat zorgt voor een stoere, robuuste, moderne uitstraling. Wil je je grote ramen echt een speciale touch geven? Kies dan voor pvc jaloezieën met een houtnerf.

 

Door de toevoeging van een houtnerf zijn de jaloezieën op het eerste gezicht amper van echt hout te onderscheiden. De kunststof waar pvc jaloezieën van gemaakt zijn is echter een stuk gemakkelijker in het onderhoud. Met een warme, vochtige doek maak je de raamdecoratie in een mum van tijd schoon. Pvc jaloezieën zijn dus niet alleen een mooie, maar ook een praktische vorm van raamdecoratie voor grote ramen.  

Rolgordijnen voor een strakke inrichting

Tenslotte kunnen de rolgordijnen van ilumio ook een uitstekende optie zijn als raambekleding. Met een maximale breedte van 3,50 meter kunnen zelfs grote raampartijen eenvoudig gedecoreerd worden. Dankzij hun simpele uiterlijk komen rolgordijnen goed tot hun recht in een strakke inrichting. Het enige wat je hoeft te doen is bekijken welke kleur het beste aansluit op jouw interieur.

 

In de webshop van ilumio vind je rolgordijnen in veel verschillende kleuren. Van zwart en donkerblauw tot zalmroze en gebroken wit. Het kan online echter lastig zijn om in te schatten hoe zo’n kleur eruitziet in jouw ruimte. Vraag daarom eerst gratis kleurstalen aan. Dan kun je eerst kijken welke kleur het beste bij jouw inrichting past, voordat je een miskoop maakt. 

Rolgordijnen voor een strakke inrichting

Raamdecoratie voor grote ramen van ilumio

Ook wanneer je raamdecoratie voor grote ramen zoekt ben je bij ilumio aan het juiste adres. Of je nu prioriteit wilt geven aan je privacy, inrichting of lichtinval; we hebben altijd wel raambekleding die bij jou past. Bovendien monteren de experts van ilumio alle soorten raamdecoratie voor slechts 39 euro per stuk. Wel zo gemakkelijk als je grote raampartijen wilt decoreren. Kijk dus rond in onze webshop of kom langs in een van onze winkels en laat je inspireren.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.