Zo kies je de juiste gordijnen voor jouw draai-kiepramen

Kiepramen of draairamen kunnen een uitdaging zijn bij het kiezen van je nieuwe gordijnen. Vind je het nog lastig om de juiste nieuwe gordijnen te kiezen voor jouw draai-kiepramen? Effen of print? In welke kleur? Wil je dan rolgordijnen, plisségordijnen, aluminium jaloezieën of vouwgordijnen? En heel belangrijk: hoe zorg je ervoor dat je nieuwe raamdecoratie perfect past in jouw kiepraam of draairaam? We geven je hier handige tips en de beste ideeën voor jouw nieuwe gordijnen!

Herken je dit?

Je hebt mooie draairamen of kiepramen. En je wilt graag nieuwe gordijnen maar…
  • je hebt geen idee hoe je de juiste keuze maakt voor jouw raamdecoratie
  • je weet niet welke stof geschikt is voor welke ruimte
  • je weet niet welk type gordijnen geschikt is voor jouw draairaam of kiepraam
  • je weet niet hoe je de juiste maat moet bepalen van jouw gordijnen voor jouw draai-kiepraam
  • je weet niet hoe je de juiste gordijnen kiest omdat er klinken of uitstekende handvaten in je raam zitten (en je wilt je raam natuurlijk nog wel makkelijk kunnen openen en sluiten)
  • je weet niet hoe je jouw nieuwe gordijnen moet ophangen (en je wilt geen gaten boren).


De juiste keuze
We snappen dat de keuze voor je nieuwe gordijnen soms best lastig kan zijn. Wij helpen je graag de juiste gordijnen te kiezen voor jouw draai-kiepramen. Voor draairamen en kiepramen zijn deze soorten raamdecoratie de beste opties: rolgordijnen, aluminium jaloezieën of plisségordijnen.

Rolgordijnen voor draai-kiepramen

Rolgordijnen zijn mooi, handig en passen in elk interieur. We hebben meer dan 200 prachtige kleuren en designs in onze collectie! Ook voor afwijkende maten ramen, kiepramen, draairamen en deuren hebben we een passend (en veilig) rolgordijn. Rolgordijnen zijn geschikt voor je woonkamer, slaapkamers, kinderkamers en kantoor aan huis. De spandraden zorgen dat het rolgordijn niet gaat klapperen.

Strakke jaloezieën

Aluminium jaloezieën geven je draai-kiepramen een strakke look. Ze zijn ideaal om je slaapkamer te verduisteren of om ongewenste inkijk te voorkomen.  

Door het aanbrengen van magneetsteunen aan de onderzijde voorkom je dat jouw jaloezie hinderlijk gaat klapperen tegen je openstaande raam (door de wind of tocht). Spandraden zijn geschikt voor ramen die kunnen kantelen tot 15 graden. Tip: maak voor de montage gebruik van de speciale klemsteunen voor je kozijnen, zodat je niet hoeft te boren in je kunststof of aluminium kozijnen!

Stijlvolle plisségordijnen

Een plisségordijn bestaat uit een geplisseerde stof en is verkrijgbaar in talloze kleuren, geweven structuren en transparanties! De bijzondere stoffen uit onze collectie hebben warmtewerende, vuilafstotende en vlamvertragende eigenschappen. Het plisségordijn is leverbaar met een plooibreedte van 20 mm of 32 mm.

Voorkom dat je plissé- of dupligordijn gaat klapperen door de wind of tocht, door te kiezen voor een ingespannen model. Dit model is eenvoudig achter de raamknoppen langs te bewegen. Zo kun je je raam nog steeds goed opendoen voor de nodige frisse lucht. Bijna alle modellen plisségordijnen zijn leverbaar met elektrische bediening (afstandsbediening, wandschakelaar, tijdschakelaar of zon- en temperatuursensor).

De juiste stof

De keuze van het materiaal van je raamdecoratie is afhankelijk van het type kamer, zoals woonkamer, slaapkamer, keuken of werkplek. Er zijn 3 opties voor de stoffen: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Transparante en lichtdoorlatende stoffen verzachten het licht van buiten en voorkomen inkijk. Ook ideaal voor je werkplek of bij je tv, omdat ze lichtweerkaatsing op beeldschermen voorkomen.

Voor je slaapkamer zijn verduisterende gordijnen of jaloezieën onmisbaar. Kies bij voorkeur een donkere stof of een donkere kleur jaloezieën. Voor rolgordijnen zijn een bijpassende luxe koof en zijprofielen ideaal om lichtkieren aan de zijkant van je rolgordijn te voorkomen.

Het juiste materiaal

De keuze voor een bepaalde stof is ook weer afhankelijk van het type ruimte, en natuurlijk je eigen smaak. Polyester is een synthetische vezel: met een uitstekende lichtbestendigheid en vormvastheid, onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Trevira CS is een niet-brandbare, permanent vlamvertragende polyestersoort (ideaal voor keukens). Aluminium jaloezieën hebben een strak uiterlijk en zijn makkelijk schoon te maken (ideaal voor o.a. keukens).

Katoen en linnen gordijnen hebben een natuurlijke uitstraling, met mogelijk lichte krimp en verkleuring. De blends combineren de verschillende goede stofeigenschappen, zoals een hoge vormvastheid en lichtbestendigheid. De pictogrammen op de stofstalen en in onze brochures vertellen je van welke stof een bepaald gordijn is gemaakt.

De juiste kleur of print

Van welk interieur jij ook houdt, we hebben voor elke stijl bijpassende gordijnen! Of je nu houdt van strak, stoer, Scandinavisch, landelijk, industrieel & urban, modern, botanisch, opvallend of juist neutraal! De kleur van je gordijnen is natuurlijk ook afhankelijk van jouw smaak. Dankzij onze uitgebreide collectie kun je je gordijnen altijd afstemmen met de inrichting en de accessoires in je huis.

Lichte kleuren, subtiele prints en aluminium jaloezieën passen perfect in een neutraal en strak interieur. Neutrale raamdecoratie gaat bovendien jaren mee! Met een opvallende kleur of dessin maak je van je raamdecoratie een echte eyecatcher. Voor kinderkamers zijn vrolijke kleuren en prints altijd leuk (en we hebben uiteraard kindveilige gordijnen!).

Meer inspiratie en informatie

We hopen dat je met onze tips het perfecte type gordijnen voor jouw draai-kiepramen kunt kiezen. Met de juiste stof, in je favoriete kleur of dessin en in de juiste maat! Wil je meer inspiratie? Kijk dan in ons inspiratiemagazine voor de mooiste inspiratie voor jouw huis! Wil je een gratis stofstaal ontvangen van jouw favoriete gordijn? Klik dan hier!