Wat is het verschil tussen horizontale jaloezieën van aluminium, hout en pvc?

Wat is het verschil tussen horizontale jaloezieën van aluminium, hout en pvc?

Horizontale jaloezieën worden onder andere gemaakt van aluminium, hout of pvc. Ben je op zoek naar hippe raamdecoratie, maar heb je geen zin om het volgend jaar alweer te moeten vervangen? Dan zijn horizontale jaloezieën heel geschikt. Deze raamdecoratie is klassiek, tijdloos en kun je aanpassen naar jouw stijl.

Met een uitgebreid aanbod van kleuren, materialen en decoratie kun je horizontale jaloezieën op elk interieur aanpassen. In deze blog vertellen we je meer over aluminium horizontale jaloezieën, houten horizontale jaloezieën en pvc horizontale jaloezieën, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw huis!

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën bestaan uit lamellen die kunnen kantelen. Hierdoor kun je de lichtinval reguleren en de sfeer van een ruimte bepalen. Zo kun je tegelijk voor zonlicht én privacy zorgen. Ze zijn dus erg functioneel! De horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en groottes. Je kunt ze voor vrijwel elke ruimte gebruiken, hoe groot of klein het raam ook is.

De bediening van horizontale jaloezieën gaat via een koord. Horizontale jaloezieën zijn tijdloos en daarom een goede keuze voor elk interieur.

Voordelen aluminium horizontale jaloezieën

Voordelen aluminium horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieen komen in allerlei uitvoeringen. Voor een industriële stoere look kun je het beste gaan voor aluminium horizontale jaloezieën. Deze hebben een strakke en elegante uitstraling en de horizontale aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bovendien zijn aluminium jaloezieën zijn ook geschikt voor grote ramen.

 

Het voordeel van aluminium horizontale jaloezieën is dat deze ook geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het materiaal van de horizontale aluminium jaloezieën is spatwaterbestendig en daardoor goed bestand tegen vocht. Let wel op dat ze niet continu in aanraking komen met water, dit zal ze geen goed doen.

Voordelen houten horizontale jaloezieën

Voordelen houten horizontale jaloezieën

Wanneer je kiest voor houten horizontale jaloezieën kun je veel kanten op. Wanneer je ze met een houtlook koopt, creëer je een warme en klassieke look. De horizontale houten jaloezieën worden echter ook vaak geverfd in verschillende kleuren. Je kunt ze dus helemaal aan laten sluiten op jouw interieur.

De lamellen van houten jaloezieën worden gemaakt van echt hout waardoor de jaloezieën voor een natuurlijke sfeer zorgen. Doordat de zijkanten van de lamellen nog de originele houtkleur hebben wordt deze uitstraling versterkt. Zo kom je goed tot rust als je thuiskomt van een lange dag. Je kunt de lamellen gemakkelijk kantelen of volledig optrekken met de koordbediening.

Voordelen pvc horizontale jaloezieën

Horizontale pvc jaloezieën hebben de uitstraling van echt hout en zijn daarom een goede optie wanneer je geen zin of tijd hebt in veel onderhoud. De pvc horizontale jaloezieën geven een ruimte veel sfeer en warmte. Je creëert er in huis een open en rustige uitstraling mee. Een andere eigenschap van pvc jaloezieën is dat de zijkant van de lamellen zijn meegekleurd. 

Een voordeel van horizontale pvc jaloezieën is dat je deze goed en eenvoudig kunt reinigen. Doe dit met een droge of vochtige doek. Met name wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor stof is dit erg fijn. Daarnaast zijn pvc horizontale jaloezieën relatief goedkoop en ook nog eens vochtbestendig. Ze zijn dus voor alle ruimtes in het huis geschikt. 

Tips voor horizontale jaloezieën

Heb je voor het eerst horizontale jaloezieën in huis? Dan komen de onderstaande tips ongetwijfeld van pas!

  • Gebruik voor het schoonmaken van de horizontale jaloezieën katoenen handschoenen en stof ze daar eenvoudig mee af;
  • Hang de horizontale jaloezieën zo hoog mogelijk. Wanneer je ze uit het zicht wilt hebben kun je ze niet makkelijk verwijderen;
  • Raadpleeg een raamdecoratie specialist voor de ultieme look. Deze kan je helpen met het aanpassen van de horizontale jaloezieën naar jouw persoonlijke voorkeuren.

Kijk voor het complete aanbod horizontale jaloezieën even op onze website. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.