Vier Black Friday met de mooiste zwarte raamdecoratie

Black Friday is de afgelopen jaren vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar het Europese vasteland. Op deze vrijdag na Thanksgiving (voor veel Amerikanen een vrije dag) wordt het seizoen voor de kerstinkopen officieus geopend. Om dit te vieren lichten wij in deze blog de mooiste zwarte raamdecoratie uit.

Zwart is officieel niet eens een kleur, daarom is het onmogelijk om het met een andere kleur te laten vloeken. Dat maakt zwart een geweldige keuze voor uw raamdecoratie. Hoewel het een sterke aanwezigheid kan hebben, kan zwart eigenlijk in elk interieur gebruikt worden. Dit zijn onze favoriete zwarte raamdecoraties:

Zwarte rolgordijnen

Als U zwarte raambekleding in één woord zou moeten beschrijven, kunt u kiezen voor ‘basic’. Zwart past overal bij, dus vormt het een mooie basis voor uiteenlopende interieurs. Laten we daarom begin bij de meest basic vorm van zwarte raamdecoratie: zwarte rolgordijnen. Door het ontbreken van een plooi, textuur of motief stralen rolgordijnen rust uit. Combineer dit met een zwarte tint en u kunt alle kanten op met uw inrichting. Door een keuze te maken tussen transparante, lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen bepaalt u daarnaast zelf hoeveel licht u binnenlaat.

Verduisterende zwarte gordijnen

Soms wilt u een kamer volledig kunnen verduisteren. Zwarte gordijnen bieden dan de uitkomst. Met een verduisterend zwart gordijn houdt u al het licht buiten. Daarnaast zorgen de dikke gordijnen voor een goede isolatie en een verbeterde akoestiek. Dit maakt zwarte, verduisterende gordijnen perfect voor de slaapkamer, of bijvoorbeeld een game-kamer. Als u een ruimte wilt onttrekken van licht, geluid of kou, dan is een verduisterend zwart gordijn de beste keuze.

Zwart gemêleerd duo rolgordijn

Duo rolgordijnen zijn net iets anders dan reguliere rolgordijnen, in de zin dat ze u meer controle over de lichtinval geven. Deze variant rolgordijnen bestaat uit afwisselende horizontale banen van transparante en (deels) verduisterende stof. Hierdoor laat u al het, een beetje, of helemaal geen licht binnen. Een dit duo rolgordijn verschilt in nog een opzicht van een normaal rolgordijn. Het is gemêleerd, wat de raamdecoratie iets meer karakter geeft. 

Zwarte houten jaloezieën

Alle soorten zwarte raamdecoratie die we tot nu toe besproken hebben zijn redelijk alledaags, waardoor ze in veel inrichtingen tot hun recht komen. U kunt er echter ook voor kiezen om een statement te maken met uw raamdecoratie. In dat geval zijn zwarte houten jaloezieën perfect. Deze zijn gemaakt van echt hout en worden bij elkaar gehouden door een ladderband, wat zorgt voor een stoere, robuuste uitstraling. De zwarte tint maakt dit effect nog sterker.

Zwarte vitrage

We sluiten af met een model raamdecoratie dat laat zien dat zwart niet altijd donker of duister hoeft te betekenen. Deze ‘zwarte vitrage’ is zo doorzichtig dat hij eerder grijs dan zwart aandoet. U kunt deze vitrage het beste gebruiken in combinatie met een extra laag gordijnen. Met de combinatie van gordijn en vitrage kunt u naar hartelust variëren met de lichtinval en de uitstraling van uw raampartijen.

Zwarte raamdecoratie kopen bij ilumio

Zwarte raamdecoratie is enorm veelzijdig. Of u nu op zoek bent naar een stoer, minimalistisch, industrieel of modern interieur: met zwart kunt u alle kanten op. in de webshop van ilumio vindt u allerlei soorten zwarte raamdecoratie waarmee u een mooie basis legt voor uw inrichting. Geen zorgen, ook voor raamdecoratie in andere kleuren en tinten kunt u bij ilumio terecht. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw huis? Bekijk dan ons gratis e-magazine en laat u inspireren.