Kinderkamer rolgordijnen: 9 inspirerende rolgordijn ideeën voor de kinderkamer

Rolgordijnen in de kinderkamer zijn van grote invloed op de uitstraling in deze kamer. Vanaf de geboorte van je kind zul je regelmatig moeten nadenken over de styling van de kinderkamer. Wanneer jij trots je kleine wonder aan je vriendinnen voorstelt, laat jij niet alleen hun harten smelten door de aanblik van het kleine snoetje. Nee, jij neemt ze ook mee naar een oase van rust die jij hebt gecreëerd. En wanneer jij de kleine doerak ziet spelen in zijn/haar kamer, ben jij trots op de leefomgeving die jij hebt gecreëerd.

 

Uiteraard wil je er altijd van verzekerd zijn dat je kind veilig is in zijn/haar kamer. Maar wat veel ouders onverhoopt over het hoofd zien is het gevaar van vele soorten gordijnen. Kinderen kunnen namelijk verstrikt raken in lange gordijnen of gordijnen met koorden.

 

Voor veiligheid, ruimte en comfort blijken rolgordijnen de ideale uitkomst te zijn voor de kinderkamer. Van de geboorte tot de puberteit. Naast de strakke uitstraling, nemen ze weinig ruimte in beslag, zijn ze functioneel en decoratief. Voor iedere levensfase van je kind zijn er passende rolgordijnen te vinden. Lees dus snel verder voor 9 inspirerende rolgordijn ideeën om de kinderkamer in te richten en laat je hart sneller kloppen!

1. Rolgordijnen voor een stoere kinderkamer

1. Rolgordijnen voor een stoere kinderkamer

Begint jouw stoere bink net te kruipen of de eerste stapjes te zetten? Alles is op dat moment een ontdekkingsreis voor je kleintje! Dit houdt in dat binnen no-time alles open en losgetrokken wordt.

Het laatste wat je wilt is een gevaarlijke situatie creëren. Kies daarom voor kindveilige raamdecoratie van Ilumio! Al onze raamdecoratie voldoet aan de laatste Europese normen. Zo zijn de bedieningskoorden voorzien van een break-away-system en is de bedieningslengte altijd kindveilig.

2. Hippe en trendy kinderkamer 2018/2019

2. Hippe en trendy kinderkamer 2018/2019

De botanische, warme gloed van moeder natuur, grafische vormen en vintage elementen zijn niet meer weg te denken uit de moderne kinderkamer. Met het toevoegen van een paar van deze elementen heb je in een handomdraai de hippe kinderkamer die je vindt in woongidsen.

 

TIP: Behang niet gelijk een hele muur met een trendy printje. Dit kan veel prikkels aan je kind geven in de reeds prikkelrijke wereld die hij/zij aan het ontdekken is. Voor een subtieler effect kun je een hip printje terug laten komen in de rolgordijnen. Een bijkomend voordeel is dat je deze kunt vervangen als je er weer op uitgekeken bent!

3. Witte, neutrale en rustige kinderkamer

3. Witte, neutrale en rustige kinderkamer

Rust, regelmaat en reinheid. De drie sleutelbegrippen die belangrijk zijn bij het grootbrengen van je kleintje. De eenvoudigste manier om hiermee te beginnen is met het doorvoeren van deze thema’s in de kinderkamer. Kies voor een neutrale kleur op de muren. Kies ook voor neutrale rolgordijnen die één worden met de zachte kleuren van de muur.

4. Unisex kinderkamer

4. Unisex kinderkamer

Hebben jullie ervoor gekozen om het geslacht pas te ontdekken wanneer jullie kleine wonder in jullie armen ligt? Of wil je graag dat de kinderkamer in de toekomst ook geschikt is voor een broertje of zusje? Dan is het handig om voor een neutraal thema te kiezen. In plaats van stoere blauwe, of snoezige roze rolgordijnen kies je in een unisex kinderkamer voor een neutrale kleur. Denk aan gebroken wit, crème, beige of lichtgeel. Laat dit terugkomen op de muren én in vaste elementen, zoals de rolgordijnen.

5. Rolgordijnen voor een meisjes kinderkamer

5. Rolgordijnen voor een meisjes kinderkamer

Verandert je kleine meid net zo snel van mening als van lievelingskleur? Dan blijf je bezig met haar nieuwe favoriete kleur op de muur aan te brengen! Roze, rood of toch dat hippe behangetje met haar lievelingsdier erop?

 

Of misschien hou je er zelf wel van om de kamers in je woning te voorzien van een nieuwe look. De muren opnieuw verven is vaak een hels karwei. De oplossing? Een makkelijke manier van een interieur make-over is het vervangen van de rolgordijnen. Kies eens voor een ander kleurtje of een ander printje. Of kies in plaats van rolgordijnen eens voor lamellen of jaloezieën! Raamdecoratie is verkrijgbaar in vele soorten, materialen en kleuren, waardoor je altijd wel iets tegenkomt wat bij jou en je kindje past.

6. Rolgordijnen voor een jongens kinderkamer

6. Rolgordijnen voor een jongens kinderkamer

Jongens willen van jongs af aan al een stoere jongenskamer. Meisjes zijn verboden in hun stoere vertrek, waar piraten op de loer liggen. Samen met zijn vriendjes gebruikt hij zijn fantasie om in zijn kamer te vechten tegen piraten, te racen in een supersnelle auto, oorlogje te spelen of de voetbal tussen de doelpalen te trappen.

 

Legergroen, donkerblauw en stoere printjes zorgen ervoor dat jouw zoon zich helemaal thuisvoelt. Laat je de donkere kleuren terugkomen in de rolgordijnen? Dan weet je zeker dat jouw zoon –straks uitgeput van het spelen- heerlijk kan slapen in zijn verduisterde kamer. Neem dus snel een kijkje bij de verduisterende rolgordijnen van ilumio!

7. Lieve, leuke en schattige kinderkamer

7. Lieve, leuke en schattige kinderkamer

Je wilt graag dat je kindje voor altijd in je armen past. Want of je kindje nu 2 jaar is of 12 jaar, het blijft die lieve dreumes. En hoe kan je hart nog meer smelten dan met een net zo’n lieve kinderkamer?

 

Je kind komt echter in de fase waar hij/zij zichzelf écht niet meer schattig vindt. Dus daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Kies daarom voor rustige kleuren op de muren en varieer daarentegen met de leukste kleuren prints van de rolgordijnen. Alles is mogelijk.

 

In de jonge levensjaren van je kindje kun je kiezen voor een zachtblauw of een lief roze. Krijgt je kindje meer zeggenschap over de inrichting van de kinderkamer? Dan kan het kiezen uit de allerleukste prints. Van dieren tot auto’s tot bloemen en meer!

8. Van peuter naar kleuter kinderkamer

8. Van peuter naar kleuter kinderkamer

Je knippert één keer met je ogen en ze zijn weer gegroeid. Het klinkt als een cliché, maar je hoorde het jezelf gisteren nog zeggen. Gelukkig kun je regelmatig en eenvoudig de kinderkamer herdecoreren met rolgordijnen. Het is een goedkope oplossing, waarmee je in een paar uur de kinderkamer voorziet van een nieuwe look. Zo heeft je kindje in iedere levensfase een bijpassende kamer!

9. Dakraamrolgordijnen voor een kinderkamer met schuin dak

De gezelligste kamers zijn meestal de kamers met veel hoekjes en afdakjes, waar je samen met je kleintje op regenachtige dagen onder kunt schuilen. Maar helaas is gezelligheid niet altijd praktisch. Hoe zorg jij er toch voor dat het dakraam is voorzien van mooie raambekleding?

Je kunt eenvoudig rolgordijnen geschikt voor VELUX-dakraam op maat laten maken, zodat de laatste finishing touch gelegd kan worden aan de kinderkamer op de bovenste verdieping.

 

Heb je genoeg inspiratie opgedaan door het lezen van deze blog? Sta jij al te popelen om aan de slag te gaan met de kinderkamer?

 

Vraag hier gratis stalen aan voor prints voor leuke kinderkamer rolgordijnen!