De leukste raamdecoratie voor de kinderkamer

Raamdecoratie is in elke ruimte van belang, ook in de kinderkamer. Naarmate kinderen ouderen worden krijgen ze andere behoeften. Ze zijn op zoek naar een eigen identiteit, maar willen tegelijkertijd niet uit de toon vallen. Ze willen de wereld ontdekken, maar hebben tegelijkertijd behoefte aan privacy.

 

Dit komt duidelijk terug in de inrichting van hun kamer, waarin ze zelf graag een zegje hebben. Ook de raamdecoratie draagt bij aan deze behoefte aan privacy en identiteit. Vind je het lastig om (samen met je kind) een keuze te maken? Lees dan deze blog, waarin wij de leukste raamdecoratie voor kinderkamers voor jongens en meisjes op een rijtje zetten.  

De inrichting van een jongenskamer

De inrichting van een jongenskamer

Jongens kunnen een sterke mening hebben over hoe hun kamer eruit moet zien en zelf heb je hier waarschijnlijk ook wel een idee over. Meestal is de jongenskamer stoer, sportief en beplakt met posters van auto’s, games of andere interesses. Bovendien is een jongenskamer vaak voorzien van donkere kleuren zoals groen of blauw.

 

De smaak en interesses van kinderen kunnen snel veranderen. Hoewel het voor je zoon natuurlijk geweldig is om een kamer te hebben die volledig is ingericht naar zijn hobby’s en interesses, doe je er daarom goed aan om het kleurgebruik relatief basic te houden. Zo kun je na een half jaar de kamer weer een ‘make-over’ geven door een paar posters en accessoires te vervangen.

Raamdecoratie voor een jongenskamer

Dit advies kun je uitstekend doortrekken naar de raamdecoratie die je in een jongenskamer ophangt. Kies bijvoorbeeld voor een stoer denim-blauw inbetween gordijn, of een verduisterend nachtblauw gordijn. Hiermee leg je de perfecte basiskleur voor een gave inrichting. Je kunt er echter ook voor kiezen om mosgroene of donkergroene gordijnen op te hangen en een stoere leger- of natuur-sfeer te creëren.

 

Daarnaast zijn verduisterende gordijnen ideaal wanneer je zoon af en toe behoefte heeft aan privacy. Door de gordijnen te sluiten hoeft hij (of jij) niet bang te zijn voor ongewenste blikken van buiten. Bovendien kan een donkere kamer goed van pas komen als je zoon graag gamet of video’s kijkt.

De inrichting van een meisjeskamer

Net als jongens zijn meisjes in hun kinderjaren volop in ontwikkelingen. Ze beginnen steeds meer hun eigen smaak en mening te vormen. Ook bij de inrichting van hun eigen kamer weten ze vaak wat ze wel en niet leuk vinden. In meisjeskamers zien we vaak veel lichtere kleuren dan in jongenskamers. Paars, roze en lichtblauw behoren tot de favorieten.

 

Ook jonge meisjes kunnen enorm snel van smaak en interesses veranderen. Het ene moment draait alles om die ene zanger terwijl het volgende moment dieren centraal moeten staan. Probeer daarom ook in meisjeskamers met een veelzijdige basis te werken die je om de zoveel tijd opnieuw kunt decoreren. 

Raamdecoratie voor een meisjeskamer

Raamdecoratie voor een meisjeskamer

Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie betekent dit dat je op zoek moet naar zachte, relatief neutrale kleuren die in veel verschillende inrichtingen passen. Lavendel paars en zacht roze zijn bijvoorbeeld prachtige kleuren die een mooie basis kunnen vormen voor een scala aan inrichtingen. Bovendien zijn off white inbetween gordijnen ook altijd een goede manier om een lichte basis te leggen.

 

Wat betreft transparantie kun je verschillende kanten op. Je kunt ervoor kiezen om veel licht binnen te laten met inbetweens of vitrages, maar je kunt ook voor extra privacy kiezen door verduisterende gordijnen op te hangen. Wil je van veel lichtinval genieten zonder de mogelijkheid tot privacy te verliezen? Kies dan voor een combinatie van gordijnen en vitrages, of een andere combinatie met gordijnen en raamdecoratie.

Raamdecoratie van ilumio

Raamdecoratie van ilumio

Of je nu een kamer voor een jongen of een meisje aan het inrichten bent, bij ilumio kun je terecht voor de beste raamdecoratie. In ons ruime aanbod vind je veel verschillende soorten gordijnen en andere raamdecoratie. Bovendien zijn onze gordijnen in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een variant te vinden is die jij en je kind leuk vinden. Kijk samen rond op onze website en in ons gratis e-magazine en laat je inspireren.