4 redenen waarom jouw vrienden plissé gordijnen hebben en waarom jij dat ook moet hebben!

Plissé gordijnen, vier voordelen waardoor je straks niets anders meer wilt!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat al je vrienden zo'n mooie raambekleding hebben terwijl jouw interieur eigenlijk wel een update kan gebruiken?

In de woontrends van dit jaar zien we dat steeds meer mensen kiezen voor plissé gordijnen en dit geeft hun interieur altijd direct een prachtige frisse look.

Deze raambekleding is heel geschikt om te gebruiken in verschillende woonstijlen. Ook zijn de roljaloezieën geschikt voor vrijwel alle ruimtes in huis.

Ook als je twee linkerhanden hebt, is de installatie van een plissé gordijn verrassend gemakkelijk!


Je kunt zelfs kiezen voor gemotoriseerde, elektrische rolgordijnen in verschillende kleuren.

Heb jij hoge ramen die het moeilijk maken om de juiste gordijnen te vinden? Niet gek dat je de plissé gordijnen daarom steeds vaker tegenkomt. Welke plissé gordijnen kies jij?

Ontdek hieronder welke het beste bij jouw interieur en wensen past, zodat jij kan genieten van een heerlijk huis!

1. Plissé gordijnen hebben een isolerende werking

1. Plissé gordijnen hebben een isolerende werking

Ten eerste zijn de plissé gordijnen niet alleen heel mooi in de ruimte. Ze zorgen daarnaast ook voor een goede isolatie.

Plissé gordijnen bestaan uit twee lagen stof die los van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor ontstaat er een isolerende laag voor uw ruiten.

Dit betekent in de zomer dat de hitte niet naar binnen komt. Daarnaast kun je in de zomer de inval van het felle zonlicht met de plissé gordijnen precies naar eigen wens regelen.

Ook in de winter is de isolerende werking van de rolgordijnen erg handig. Heb je tochtige kieren bij je ramen?

De stilstaande lucht in de honingraat houdt de warmte binnen. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%.

Door de plissé gordijnen hou je de warmte binnen en heb je geen last meer van tocht.

2. Regelbare privacy

2. Regelbare privacy

Naast de isolerende werking van de plisségordijnen zorgen ze ook voor extra privacy. Je hebt hierdoor geen last meer van ongewenste inkijk. Door de twee lagen zijn de gordijnen niet meer doorzichtig, zeker niet van buiten naar binnen.

Afhankelijk van de kleur van de plisségordijnen kun je eventueel wel nog schimmen zien, zoals bij de gordijnen in het wit. Dit geldt echter alleen als het buiten donker is en binnen de lichten aan zijn.

Je zult echter van buitenaf nooit kunnen zien wat er binnen precies gebeurt. Het is heerlijk om weer echt privacy te hebben in je eigen woning, zelfs als je ramen hebt waarvan de hoogte 250 cm is!

3. Plisségordijnen zijn perfect voor de slaapkamer

Niet alleen voor de grote ramen in de woonkamer, maar ook voor de ramen in de slaapkamer zijn rolgordijnen heel geschikt. Kies hier voor zwart, in een verduisterende uitvoering. Dit zorgt ervoor dat jouw slaapkamer voortaan helemaal verduisterd kan worden.

Zo kun je zelfs na een nachtdienst overdag heerlijk in een donkere ruimte slapen terwijl het buiten licht is, ideaal!

4. Modern gemak

4. Modern gemak

Ten laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is de moderne touch die jouw interieur kan krijgen door het gebruik van plisségordijnen. Het is nu overduidelijk hoe belangrijk het is om de lichtinval in huis goed te kunnen regelen.

Dit geeft de hele ruimte een andere feel. Je interieur doet niet meer onder voor de hippe inrichtingen van je vrienden.

Het volgende feestje is dus bij jou!

Ongetwijfeld kan ook jouw interieur een boost krijgen door het gebruik van plisségordijnen. De gordijnen zijn perfect op maat te verkrijgen zelfs in een brede breedte en lange lengte.

De montage is eenvoudig en de plisségordijnen zijn eenvoudig te onderhouden.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je inspiratie opdoen voor jouw woning? Bekijk dan ons aanbod in plisségordijnen.