10 verschillen tussen aluminium en houten horizontale jaloezieën

Je bladert door heel wat interieurmagazines en merkt dat jaloezieën een mooie oplossing zijn als raamdecoratie.Er lijken echter wel heel wat modellen, groottes en kleuren te zijn; Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Wij leggen daarom voor jou de verschillen tussen horizontale jaloezieën uit.

Met ons lijstje van voor- en nadelen maak je een geïnformeerde keuze en creëer je een perfect interieur waar je elke dag van geniet.

De voordelen van aluminium horizontale jaloezieën

1. Budgetvriendelijk

Wil je graag een interieur make-over zonder dat je dat een duit moet kosten? Met aluminium jaloezieën zit je dan goed. Omdat ze budgetvriendelijk zijn, is het de ideale manier om met weinig geld een hip interieur te creëren. Aluminium Jaloezieën zijn verkrijgbaar met een lamelbreedte van 25mm.

2. Eenvoudig te bedienen en duurzaam

2. Eenvoudig te bedienen en duurzaam

Als vuistregel wordt vaak gezegd dat aluminium niet alleen drie keer steviger is dan hout, maar ook drie keer lichter. Dat maakt ze niet alleen sterk, maar ook uiterst makkelijk te bedienen. Met een eenvoudige beweging heb je steeds volledige controle over de lichtinval en privacy. Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor de woonkamer en ook badkamer. Bovendien monteer je aluminium jaloezieën in een handomdraai.

 

Met hun duurzame eigenschappen raken deze jaloezieën niet snel beschadigd en zijn ze geschikt voor elke ruimte. De aluminium jaloezieën zijn bijvoorbeeld daarom erg populair in de keuken bij grote en drukke huishoudens, omdat ze wel tegen een stootje kunnen. Ook zijn aluminium jaloezieën geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Doordat ze zowel vocht als vuil beter afstoten. Ook is het schoonmaken van aluminium jaloezieën een fluitje van een cent door ze eenvoudig met een vochtige doek af te vegen.

3.  Tot vier meter lang

3. Tot vier meter lang

Heb je een woning met brede en grote ruimtes? Aluminium lamellen zijn de oplossing voor een modern interieur met veel licht.De latjes uit aluminium kunnen tot wel drie meter lang besteld worden.
Bovendien kan je voor elke lengte kiezen uit vier eigentijdse kleuren:

De nadelen van aluminium horizontale jaloezieën

1. Beperkt zicht naar buiten bij 25mm lamellen

1. Beperkt zicht naar buiten bij 25mm lamellen

De aluminium jaloezieën 25mm staan dicht op elkaar, waardoor je minder uitzicht hebt over de omgeving. Door de compacte plaatsing van de latjes is dit model dan ook niet geschikt voor ruimtes waar je ook wil genieten van de omgeving.

2. Minder akoestiek en sfeer

Aluminium heeft niet dezelfde aangename klankkleur als hout. Waar hout het geluid opvangt en dempt, geeft aluminium het geluid weer af. Dat zorgt voor een galmend effect in grote ruimtes en kan hierdoor de sfeer wat killer maken.

De voordelen van houten horizontale jaloezieën

1. Sfeervol

1. Sfeervol

Hout heeft niet alleen een goede akoestiek, het ziet er ook mooi uit. De nerven en knoesten zorgen voor een unieke look, waardoor je jaloezieën echte eyecatchers worden. Je kan de lamellen volledig personaliseren met de keuze uit vier kleuren:

2. Goed zicht naar buiten

Door de grote afstand tussen de latjes heb je meer uitzicht naar buiten toe. Houten jaloezieën voor je woonkamer en houten jaloezieën voor in de keuken zijn dan ook geliefde keuzes bij interieur designers.

De nadelen van houten horizontale jaloezieën

1. Minder breed in vergelijking met aluminium

1. Minder breed in vergelijking met aluminium

Met een maximale breedte van 270cm zijn houten lamellen niet geschikt voor uiterst grote raampartijen.
Kies daar voor een combinatie van meerdere kleine jaloezieën, of ga voor een aluminium jaloezie.

2. Gewicht

Een andere reden om hout niet te kiezen bij grote vensters is het gewicht. Omdat hout heel wat zwaarder is dan aluminium kan het immers moeilijk op te trekken zijn. Ook grote houten jaloezieën monteren vraagt om wat extra mankracht.

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of eerst de collectie zien en voelen alvorens een beslissing te nemen?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier