9 verrassende eigenschappen van rolgordijnen voor meer woongenot

Rolgordijnen dragen bij aan een gezellig en geïsoleerd huis. Het is een essentieel item in elk interieur. Er zijn veel verschillende soorten rolgordijnen te vinden op de markt van raamdecoratie. Heb je geen idee welke rolgordijnen nu geschikt zijn voor jouw huis en interieur? Je zult niet de enige zijn! In deze blog geven we daarom advies en tips over de eigenschappen van verschillende soorten rolgordijnen. Zo kun je inspiratie opdoen voor jouw interieur en zul je versteld staan van alle mogelijkheden!

1. Rolgordijnen ophangen zonder te boren

Wist je dat je rolgordijnen op kunt hangen zonder in je kozijn te boren? Dit is vooral handig wanneer je kozijn gemaakt is van PVC. Wanneer je bijvoorbeeld rolgordijnen wilt plaatsen op een raam wat open gaat door middel van een draai-kiepsysteem kun je speciale klemsteunen bestellen. Deze kunnen geplaatst worden zonder dat je een gat hoeft te boren.

Een andere optie is om een cassette te plaatsen op het glasrubber van het kozijn. Het rolgordijn wordt dan als het ware op het raam geplakt. Ideaal wanneer je het kozijn in goede staat wilt houden. 

2. Bedieningsgreep voor een veilige woning

Wanneer je kinderen hebt, wil je in de kinderkamers natuurlijk ook mooie rolgordijnen ophangen. Rolgordijnen met een leuke print of verduisterende rolgordijnen zijn dan geschikt. Maar kleine kinderen onderzoeken alles in huis. Zo zou het zomaar kunnen dat ze het koord van het rolgordijn zien als speelgoed en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Maar daar is een oplossing voor bedacht! Met een bedieningsgreep heb je geen koorden die een gevaar kunnen vormen voor je kind. Je opent en sluit de rolgordijnen met een greep waarmee je ze kunt bedienen.
Echter voldoen alle raamdecoratie van Store-Direct aan de laatste EU normen van kindveiligheid. Hierdoor vormt de breakaway koorden geen gevaar voor uw kinderen, mocht u toch hiervoor kiezen. Lees hier meer over in punt 9.

3. Pimp je raamdecoratie

Kun je maar niet het rolgordijn vinden wat past bij jouw interieur? Geen paniek! Je kunt jouw raamdecoratie gewoon pimpen zoals jij dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een onderlat kiezen die jij mooi vindt of het koord een vrolijk kleurtje geven.

 

Wil je echt iets speciaals? Dan kun je de rolgordijnen in een dip dye kleur bestellen. Dit houdt in dat de onderkant van de gordijnen in een bepaalde kleur is en de rest niet. Net alsof je het rolgordijn in een potje verf hebt gedipt. Helemaal volgens de laatste trends!

4. Speciaal raamdecoratie ophangsysteem voor een draai-kiepraam

Wanneer je bijvoorbeeld een zolder hebt met een dakraam is het soms lastig om daar geschikte raamdecoratie voor te vinden. De standaard rolgordijnen zijn namelijk niet geschikt voor draai-kiepramen. Gelukkig is daar iets op bedacht. Klemsteunen maak je eenvoudig vast aan de bovenkant van het raam. Boren of schroeven is niet nodig en je rolgordijn is in een handomdraai bevestigd. Vooral bij PVC kozijnen is het lastig om in te boren en is daarom een klemsteun ideaal.

5. Een energiebesparend rolgordijn

Rolgordijnen vormen enige isolatie voor je huis. Ze blokkeren de tocht en houden het binnen lekker warm. Daarnaast kunnen rolgordijnen ook nog eens energiebesparend zijn. Dupligordijnen zijn gordijnen die zijn opgebouwd uit twee stoffen die samen een honingraat vormen. De stilstaande lucht in de honingraat houdt de warmte binnen wat kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%! Met oog op duurzaamheid zijn dupligordijnen dus een goede keuze voor jouw huis.

6. Minder kans op inbrekers met elektrische raamdecoratie

Door te kiezen voor elektrische bediening van de raamdecoratie kun je zelf bepalen wanneer je deze open en dicht doet. Met een tijdschakelaar kun je bepaalde tijden instellen zodat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Dit schrikt inbrekers af en zorgt daarmee voor meer veiligheid.

 

Ook heeft de elektrische bediening een zon- en temperatuursensor waarmee je voorkomt dat de woon- of slaapkamer te warm wordt. Is het juist koud in huis? Dan kun je de schakelaar gebruiken om het huis te isoleren. Ideaal!

7. Gordijnen bieden verkoeling tijdens een hittegolf

Woon jij in een gebied waar de kans op een hittegolf groot is? Dan is het verstandig om warmtewerende gordijnen te nemen. Zowel plissé als dupligordijnen met een witte achterkant zijn warmtewerend. Je kunt ook voor een stof kiezen met een speciale coating die zorgt voor daglicht- en warmtereflectie zoals een aluminium of parelmoer-coating. Zo weet je zeker dat het lekker koel blijft in huis.

8. Recyclebare rolgordijnen van petflessen

Iets wat veel mensen niet weten is dat er gordijnen bestaan die recyclebaar zijn. Ben jij bewust bezig met het milieu en wil je graag duurzaam leven? Dan kun je de keuze maken voor rolgordijnen waarvan de stoffen gemaakt zijn van gerecyclede petflessen.

9. Een breakaway koord voor kindveilige raamdecoratie

Voor de veiligheid van je kinderen kun je naast de bedieningsgreep ook kiezen voor een breakaway koord. Dit zorgt ervoor dat de ketting van het gordijn alleen losschiet bij een trekkracht van 6 kg. Hierdoor is het voor kinderen niet mogelijk om verstrikt te raken in het koord en is de kans op een gevaarlijke situatie klein.

Wist je dat alle raamdecoratie van ilumio kindveilig is? Dus kies je niet voor een breakaway koord dan voldoen alle gordijnen en bedieningsmechanismen aan de laatste EU-Normen voor kindveiligheid.

En nu aan de slag!

Hopelijk kun je met bovenstaande tips aan de slag en weet je voortaan welke gordijnen het meest geschikt zijn voor jouw interieur. Door raamdecoratie toe te voegen aan je interieur creëer je een fijne plek voor iedereen. Je vrienden en familie zullen versteld staan van jouw creatieve uitvoering van de raamdecoratie!

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier