3 manieren om je houten lamellen schoon te maken!

3 manieren om je houten lamellen schoon te maken!

Je hebt eindelijk prachtige  horizontale houten lamellen die je interieur voorzien van de finishing touch. Die wil je natuurlijk netjes onderhouden zodat ze blijven stralen. Maar op welke manieren kun je dit bijhouden? En welke methode is geschikt om ze even snel op te frissen. En hoe kun je houten lamellen grondig schoonmaken? Lees verder om te weten hoe je jouw houten horizontale jaloezieën in perfecte staat houdt.

Houten lamellen afstoffen

Houten lamellen afstoffen

Als je even snel je horizontale houten lamellen op wilt frissen, is het handig om ze af te stoffen. Gebruik hiervoor een microvezeldoek of een plumeau. Gebruik in ieder geval iets wat zacht is en stof opneemt. Zo voorkom je lelijke krasjes op je houten jaloezieën.


Een microvezeldoek hecht zich aan kleinere stofdeeltjes dan een plumeau en pakt daardoor stofdeeltjes op waar een gewone stofdoek of plumeau niet bij zou komen. Zo stof je in dezelfde tijd de horizontale houten lamellen beter af. Klus geklaard!


Tip: Wanneer je horizontale houten lamellen afstoft, is het handig om ze eerst even te sluiten. Zo kom je makkelijker bij elk stukje oppervlak van de houten lamellen, omdat alle houten jaloezieën naar je toe gedraaid staan. Daarbij heb je ook nog eens geen last van de zon die in je ogen schijnt, en dat is wel zo prettig.


Maak jouw horizontale houten lamellen voorzichtig schoon met water


Als je een grote schoonmaak houdt of gewoon de houten jaloezieën een grondige schoonmaakbeurt wilt geven kun je ze ook ouderwets met water wassen. Je hoeft niks aan het water toe te voegen. Chemicaliën in schoonmaakmiddelen zouden zelfs de horizontale houten lamellen aan kunnen tasten, dus wees hier voorzichtig mee.


Het beste is om een zachte doek te gebruiken, die je uitwringt voordat je de houten horizontale jaloezieën ermee schoonmaakt. Als je een doorweekte doek gebruikt blijft er meer vocht achter op de houten jaloezieën, wat er weer voor kan zorgen dat er vlekken in het hout komen. Less is more, in dit geval. Om deze reden is het verstandig om na het schoonmaken de houten jaloezieën met een droge, zachte doek weer af te drogen.

Olijfolie en een stofzuiger gebruiken bij houten lamellen?

Olijfolie en een stofzuiger gebruiken bij houten lamellen?

Als je een opzetstuk met zachte stofranden hebt, kun je houten jaloezieën zelfs schoonmaken met je stofzuiger! Ideaal als je al een schoonmaak rondje door het huis maakt en even de houten jaloezieën mee wilt pakken.


Wil je de houten lamellen meer laten glimmen? Dan kan je een beetje olijfolie bij warm water doen. Makkelijk, want dat heb je waarschijnlijk al in huis. Als je scheuren in een houten lamel hebt, werk daar liever niet met olijfolie. Als de olie erin komt kan het de houten lamel van binnenuit aantasten. Dat zou zonde zijn!


Voor meer glans kun je ook lemon olie gebruiken. Lemon olie wordt uit de schil van een limoen gehaald en is een natuurlijk desinfectiemiddel. Het enige nadeel is dat je dit misschien niet zomaar in huis hebt liggen. Dan is een middeltje als olijfolie makkelijker.

Extra tips voor het schoonmaken van je horizontale houten jaloezieën

-          Je kunt ook een speciale houtreiniger gebruiken

-          Droog je houten jaloezieën na het reinigen altijd af

-          Maak ook de onderkant van je houten lamellen schoon door ze de tegenovergestelde kant op te draaien

-          Even geen doekjes in huis? Een schone sok kan het klusje ook klaren!

 

Hoe veel of weinig tijd je ook hebt, je houten horizontale jaloezieën kun je er weer als nieuw uit laten zien! Ze hebben alleen maar een beetje liefde nodig. Met deze tips op zak weet je precies hoe je dat aan kan pakken. Dat hoeft ook helemaal niet veel moeite te kosten. Dus stof, poets, geef glans, maar vooral: geniet van die mooie, warme horizontale houten jaloezieën die daar aan de ramen in de kamer stralen.

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier