Houten jaloezieën: ideaal voor een knusse huiskamer

De woonkamer is de ruimte in het huis waarin je samenkomt met je gezin, waarin ‘s avonds met je partner nog even voor de tv kruipt en waar je je gasten ontvangt. Oftewel: het is een gezellige ruimte. Dat vraagt natuurlijk om een knusse inrichting. Maar hoe zorg je voor een knusse huiskamer? Houten jaloezieën zijn een goed begin!

Natuurlijke materialen, zachte stoffen, warm licht en huiselijke decoraties dragen allemaal bij aan een knusse huiskamer waar je je gezin en gasten graag ontvangt. De juiste raamdecoratie kan ook helpen met het knus maken van je woonkamer. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over houten jaloezieën: de ideale raamdecoratie voor een knusse huiskamer.

Voordelen van houten jaloezieën

Voordelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn simpelweg prachtig. Alhoewel ze praktisch weinig voordelen hebben ten opzichte van bijvoorbeeld pvc jaloezieën, gaat er niets boven echt hout in huis. Zeker wanneer je op zoek bent naar een knus, huiselijk en gezellig interieur, kunnen natuurlijke elementen wonderen doen voor de sfeer in huis. Houten jaloezieën zijn een goede investering voor elke knusse huiskamer. Wanneer je deze goed onderhoudt, blijven ze namelijk jaren mooi.

Knusheid betekent ook dat je af en toe privacy wilt. Ook dan zijn houten jaloezieën ideaal. De lamellen van 50 millimeter breed sluiten namelijk perfect op elkaar aan wanneer de jaloezieën gesloten worden. Zo kun je je even helemaal afsluiten van de buitenwereld en hoef je niet bang te zijn dat mensen naar binnen kijken.

Houten jaloezieën voor elke huiskamer

De ene huiskamer is de andere niet, zelfs wanneer je voor een knusse inrichting gaat zijn er nog tientallen verschillende stijlen om uit te kiezen. Gelukkig is er ook genoeg variatie te vinden in het aanbod houten jaloezieën. Zo zijn de houten jaloezieën van ilumio verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: grijs, wit, zwart, beige en bruin. Dit zijn elk vrij neutrale en natuurlijke kleuren, wat ervoor zorgt dat je nooit het gevoel van echt hout kwijt raakt.

Bovendien zijn deze kleuren te combineren met oneindig veel andere kleuren en sferen, waardoor ze in bijna elk interieur tot hun recht komen. Heb je een landelijk interieur met veel licht hout? Plaats enkele witte houten jaloezieën voor de ramen! Heb je juist een stoere, industriële inrichting? Maak het geheel dan wat knusser met bruine houten jaloezieën. Zo is er voor elke woonkamer wel een geschikte kleur houten lamellen te vinden. Weet je niet zeker welke kleur het beste in jouw inrichting past? Vraag dan wat gratis kleurstalen aan. Dan kun je op je gemak de mooiste kleur uitkiezen.

Houten jaloezieën voor elke huiskamer
Ladderband of ladderkoord

Ladderband of ladderkoord

Kleur is bovendien niet het enige waarmee je kunt spelen wanneer je je houten jaloezie-partij samenstelt. Je hebt ook nog de keuze tussen een ladderband of een ladderkoord. Een ladderkoord is het soort koord dat je kent van ‘normale’ jaloezieën: een dun touwtje waardoor de lamellen bij elkaar gehouden en bestuurd worden.

Een ladderband wordt daarentegen bevestigd aan de buitenkanten van de lamellen, waardoor de gaatjes in de lamellen en het ladderkoord dat er doorheen loopt verborgen worden. Een ladderkoord is simpel, klein en minimalistisch. Een ladderband is stoer, rustiek en opvallend. Er is dus voor ieder wat wils.

Houten jaloezieën op maat gemaakt door ilumio

Houten jaloezieën zijn dus de perfecte aanvulling voor elke knusse huiskamer. Ze hebben een prachtige, natuurlijke uitstraling en zijn eindeloos personaliseerbaar, waardoor ze in elke inrichting tot hun recht komen. In de webshop van ilumio vind je een uitgebreid aanbod van houten jaloezieën. Al onze houten jaloezieën zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit lindenhout en worden altijd op maat gemaakt. Ook op jouw ramen passen dus houten jaloezieën. Weten wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan rond in onze webshop, of vraag het gratis e-magazine aan.  

Houten jaloezieën op maat gemaakt door ilumio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs
MONTAGE VANAF €39 MONTAGE VANAF €39
KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN 9 KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN 9
5 JAAR GARANTIE 5 JAAR GARANTIE