5 voordelen van isolerende gordijnen

In de zomer is het soms veel te heet in huis... En in de winter soms juist veel te koud! Maar wist je dat je met behulp van gordijnen ervoor kunt zorgen dat jouw huis lekker warm blijft in de winter en koel in de zomer? Dit is niet het enige voordeel van isolerende gordijnen! Benieuwd wat voor handige functies deze gordijnen nog meer hebben? Wij zetten speciaal voor jou alle voordelen van isolerende gordijnen op een rijtje!

Isolerend

Isolerend

Gordijnen hebben dus een isolerende functie in huis. Maar hoe kan dit? Een gordijn vormt een extra isolerende laag tussen een raam en bijvoorbeeld jouw woon- of slaapkamer. Dit geldt ook voor gordijnen die niet een specifieke isolerende stof bevatten. Met name gordijnen van een dikke stof isoleren je huis goed. Hoe dikker, hoe beter! Hierdoor blijft jouw huis warm in de winter en koel in de zomer. Gordijnen zijn het hele jaar door super praktisch en geschikt voor elk seizoen van het jaar!

Verduisterend

Isolerende gordijnen hebben niet alleen een isolerende functie, maar zijn ook op andere gebieden praktisch! Zo verduisteren ze jouw woonkamer en bepaal je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy in huis. Je hebt keuze uit gordijnen van verschillende transparanties, zodat je zelf bepaalt of een ruimte in huis volledig wordt verduisterd of gedeeltelijk. Kies uit verduisterende, inbetween of vitrage gordijnen. Hoe dikker de stof, hoe beter een gordijn isoleert en verduistert. Vind je deze eigenschappen belangrijk? Kies dan voor verduisterende gordijnen van een dik materiaal!

Verduisterend
Geluidsisolerend

Geluidsisolerend

Wanneer je voor verduisterende gordijnen van een dik materiaal kiest, geniet je niet alleen van isolatie en verduistering, maar profiteer je ook van de geluidswerende functie van het gordijn! Gordijnen vangen geluidsgolven op, waardoor de akoestiek in je huis verbetert. Ook zorgen isolerende gordijnen voor rust in huis, doordat lawaai deels wordt buitengesloten wanneer je jouw gordijnen afsluit. Maak je zelf veel lawaai, doordat je bijvoorbeeld een instrument bespeelt? Dan kun je er met gordijnen ook voor zorgen dat geluiden binnenshuis blijven, zodat je geen boze buren krijgt.

Stijlvol

Isolerende gordijnen zijn vaak van een dikke stof gemaakt. Deze dikke en zware stof zorgt ervoor dat een gordijn een vol uiterlijk krijgt en mooi valt. Het gordijn straalt op deze manier stijl en luxe uit en is dus een prachtige toevoeging op jouw interieur! Met isolerende gordijnen creëer je gemakkelijk sfeer in huis.

Bovendien kun je isolerende gordijnen perfect combineren met andere raamdecoratie. Zo kun je van de voordelen van twee verschillende soorten raamdecoratie profiteren en creëer je een uniek en stijlvol uiterlijk in huis!

Stijlvol

Isolerende gordijnen van ilumio

De isolerende gordijnen van ilumio zijn in veel verschillende kleuren en materialen beschikbaar. Je hebt keuze uit een groot assortiment, waardoor er altijd een geschikt gordijn is te vinden voor binnen jouw interieur! De gordijnen uit ons assortiment zijn voorzien van een dubbele plooi, zodat de gordijnen mooier en voller vallen en hierdoor een stijlvol en luxe uiterlijk aan jouw interieur geven.

 

Bovendien zijn de gordijnen van ilumio voorzien van verstelbare kunststof gordijnhaken. Deze haken zorgen ervoor dat de plooien in je gordijn mooi blijven staan. Je kunt zelf de gordijnhaken verstellen. Heb je bijvoorbeeld een ongelijke vloer? Dan kun je de haken zo verstellen dat je gordijn mooi boven de grond hangt, zonder dat deze op bepaalde plekken gaat slepen!

Nu je alle 5 voordelen van isolerende gordijnen op een rijtje hebt, kun je uit een breed assortiment kiezen welke gordijnen het beste bij jouw interieur passen. Ben je op zoek naar isolerende raamdecoratie, maar wil je iets anders dan gordijnen? Ook andere soorten raamdecoratie beschikken over een isolerende functie. Benieuwd naar welke? Klik dan hier!

Tess
Bekijk alle blogs
MONTAGE VANAF €39 MONTAGE VANAF €39
KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN 9 KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN 9
5 JAAR GARANTIE 5 JAAR GARANTIE